België brengt opera onder aandacht grote publiek - Postzegelblog

België brengt opera onder aandacht grote publiek

1

De 200e verjaardag van de componisten Guiseppe Verdi (1813-1901) en Richard Wagner  (1813-1883) is voor de Belgische post een mooie gelegenheid om opera onder de aandacht te brengen van het grote publiek.


In een boekje met een velletje waarin vijf zegels in de waarde 1 (€ 5,15) dat 13 mei werd uitgegeven worden beide componisten geëerd aan de hand van uitvoeringen van hun werken in de vier grote opera’s die België telt. Van links naar rechts: Opera Gent, Das Rheingold van Richard Wagner; Opera Antwerpen, Don Carlos van Giuseppe Verdi; Opera Brussel, Macbeth van Verdi; Opera Brussel, Parsifal van Wagner en Opera Luik, Otello van Verdi. Oplage: 89.640 boekjes.


In de reeks Natuur werd 13 mei eveneens een boekje gepresenteerd met tien zelfklevende zegels (waarde 1, € 6,70) waarop details van dieren die in de Zoo van Antwerpen zijn te vinden. Van links naar rechts en van boven naar beneden: uil, Aziatische olifant, leeuw, koningspinguïns, zeehond, grévyzebra, tijger, goudkopleeuwaapje, okapi en giraf. Oplage: 1,6 miljoen boekjes.

NB. Op 24 juni wordt met een velletje met twee zegels (doorlopend beeld) het feit herdacht dat Albert II twintig jaar op de troon zit; tevens verschijnen dan een velletje 100 jaar KMI en een velletje Muziekfestivals.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Nederland BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.