Postzegels 'plakken' met App - Postzegelblog

Postzegels ‘plakken’ met App

11

Met de vernieuwde app van PostNL is het vanaf heden mogelijk om een eigen ‘digitale’ postzegel te kopen. Deze postzegel is met 75 cent echter wel aanzienlijk duurder dan een reguliere postzegel (54 cent).

Met de vernieuwde PostNL-app koop je een code van cijfers en letters die je op je brief moet schrijven: deze code functioneert vervolgens als postzegel. De betaling geschiedt via een automatische incasso van de rekening van de aanvrager.
PostNL komt met de digitale postzegel omdat er steeds minder papieren post is (een jaarlijkse afname tussen de 8 a 10 procent). Volgens PostNL komt dat vaak doordat mensen geen postzegels in huis hebben: de nieuwe service moet de papieren post dus ten goede komen.


De prijs van de ‘digitale’ postzegel is volgens KPN duurder “omdat de sorteermachines opnieuw ingericht moeten worden om de handschriften te herkennen. Daarnaast is de kostprijs hoger.” De PostNL-app is beschikbaar voor iOS en Android.

Bron: portablegear.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (11) Schrijf een reactie

 • Gerko op 25 mei 2013 om 08:01

  Dus PostNL denkt dat men (weer) brieven gaat schrijven als er voor relatief heel veel geld een code op de brief geschreven mag worden ? Als je regelmatig een brief schrijft haal je toch “gewoon” een velletje van 10 postzegels in huis ? Veel goedkoper en nog leuker voor de verzamelaar ook ! ;-)

 • b.hylkema op 25 mei 2013 om 10:28

  Bijgaande aanvulling trof ik gisteren nog in mijn LC-krant aan:
  “Het is niet de bedoeling dat de code de postzegel definitief vervangt. Postzegels hebben veel emotionele waarde, denk aan alle bijzondere series die we uitgeven. We weten nog niet of de postzegelcode op termijn breder toepasbaar gemaakt wordt. We willen eerst kijken of dit een succes wordt”, aldus Marc Potma van PostNL.

  De code bestaat uit negen cijfers en letters in een raster van drie bij drie vakjes. De koper schrijft deze daarna op de envelop, daar waar hij normaal gesproken een postzegel zou plakken.

 • hennepnetel op 25 mei 2013 om 11:00

  De prijs van de ‘digitale’ postzegel is volgens KPN duurder “omdat de sorteermachines opnieuw ingericht moeten worden om de handschriften te herkennen. Daarnaast is de kostprijs hoger.”

  We hadden toch al machines die de postcode konden herkennen???

  Of gaan we de postcode binnenkort afschaffen omdat dat PostNL zo goed uitkomt….

 • willem hogendoorn op 25 mei 2013 om 13:26

  Volgens het maandblad is er beperking op de geldigheid: De postzegelcode is slechts 5 dagen geldig! Zal de volgende stap zijn dat ook de postzegel een zeer beperkte geldigheid gaat krijgen?

 • Cees Prins op 25 mei 2013 om 14:43

  Handschriften herkennen ?? , Dat lukt bij de adressering ook vaak niet, komt er zo’n sticker op een duidelijk leesbaar en correct adres. PostNL is vreemd bezig, je kan er nu ook een mobieltje en beltegoed kopen. Het wachten is nu op de KPN die weer postzegels gaat verkopen en brieven rondbrengen ;-)

 • hennepnetel op 25 mei 2013 om 17:00

  En hoe gaan we stukken met die postzegelcode verzamelen???

  AB3
  C4D
  EF9

  En wie heeft voor mij?

  12Z
  9Y8
  X67

 • Cees Prins op 25 mei 2013 om 19:03

  @Hennepnetel. Volgens mij zijn het “persoonlijke” postzegel(code)s en dan vallen er best wel veel verzamelaars af die interesse hebben. ;-)

 • aadb op 25 mei 2013 om 19:43

  Tsja als je ze niet in huis hebt lijkt dat een mooi systeem echter postnl heeft ze genoeg in huis en ik krijg al vanaf ????geen postzegels op mijn post dus wel of niet in huis de IT hobbyisten gaan lekker door met uitdenken van systemen die goedkoper moeten zijn dan de huidige ..

 • hennepnetel op 26 mei 2013 om 00:28

  Cees,

  Antwoordnummers verzamelen is ook een goede hobby!

  En hoe namaakbaar zijn die 3×3 matrices???

  Ik maak er een matrix aan – betaal ervoor – en verstuur mijn brief! Vervolgens geef ik die matrix hier door aan iedereen!

  56P
  3NL
  UIT

 • JHA op 26 mei 2013 om 08:35

  Toch aardig, dat PostNL aan de concurrent denkt. Errsst voor een schappelijk prijsje een apparaat aanschaffen, dat deze “apps” kan verwerken (wt een app is, is mij nog steeds niet duidelijk. Maar dat zal wel aan mij liggen), vervolgens een abonnement aanschafeen om met dit apparaat te kunnen werken. En dan nog, als beloning, voor een hogere prijs een brief mogen versturen!! Wanneer deze dan bezorgd gaat worden is nog een raadsel.
  Service staat weer hoog in het vaandel bij PostNL!

 • toon op 26 mei 2013 om 12:18

  Hennepnetel, het proces heb ik al eerder ergens gelezen: zogauw de code in de machines is gelezen, wordt die code geblokkeerd en moet de valsspeler strafport betalen!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)