Frans Halsmuseum bestaat 100 jaar - Postzegelblog

Frans Halsmuseum bestaat 100 jaar

0

Dinsdag 14 mei bestond het Frans Hals Museum in Haarlem precies 100 jaar. Dat werd gevierd met de presentatie van het jubileumboek 100 jaar Frans Hals Museum en het tonen van het gerestaureerde Spreekwoordenschilderij van Pieter Brueghel de Jonge.

Bij wijze van traktatie was het museum die dag van 10.00 tot 22.00 uur voor iedereen open voor het speciale bedrag van 100 cent.

De verjaardag startte met een ballonnenwedstrijd. Om 9.00 uur lieten ruim 400 Haarlemse basisschoolleerlingen op de Grote Markt ballonnen op.

Over Frans Hals

Frans Hals werd geboren ca. 1583 in Antwerpen. Hij is tweemaal getrouwd. Rond 1610 met Anneke Harmensdochter en in februari 1617 met Lysbeth Reyniers. Het laatste huwelijk werd voltrokken in Spaarndam.


Rond 1615 verkeerde Frans Hals in financiële moeilijkheden. Armoede zou hem zijn hele leven gaan achtervolgen. Tussen 1620 en 1630 schilderde hij portretten van de elite.

Hij werd vooral bekend door zijn levendige en kleurrijke schuttersstukken en afbeeldingen van tijdgenoten. Frans Hals is één van de belangrijkste Oude Hollandse Meesters.

De sint Bavo kerk in Haarlem

Op ongeveer 84-jarige leeftijd, na een carrière van bijna een halve eeuw overleed de kunstschilder in 1666. In de oude St. Bavo-kerk aan de Grote Markt in Haarlem ligt hij onder het koor begraven.

In 1968 werd Frans Hals in de serie ‘erflaters’ afgebeeld op het Nederlandse bankbiljet van 10 gulden.

Hier enkele postzegels met de schilderijen van Frans Hals:


Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Thematisch SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)