Noordse landen: Zweden - Postzegelblog

Noordse landen: Zweden

0

Zweden heeft 14 maart een begin gemaakt met een reeks die in het teken staat van tijdmeting en ruimte. De zegels – in hogere waarden – zijn vooral bedoeld om in het kader van ’online shopping’ (zwaardere) pakjes mee te versturen.

Op 14 maart verscheen een 50 kr-zegel met daarop een kompas. Op 8 mei krijgt de reeks een vervolg met een 30 kr-zegel waarop een barometer en een zegel van 40 kr toont een zonnewijzer.

Op de jaarlijkse ’zomerzegels’, die ook voor 8 mei staan gepland, laten lekkere koekjes zien; tien zelfklevende Brev-zegels (vier motieven) in een boekje.

Nog even terug naar 14 maart. Toen werden vier Zweedse ijshockeyhelden geëerd met vier Brev-zegels (35 kr.); ook negen identieke 6 kr-zegels in een velletje waarop Peter Forsberg die in de hockeyfinale op de Olympische Spelen van 1994 tegen Canada het winnende doelpunt scoorde; oplage van dit velletje: 15.000 stuks.

Dan de (twee) Zweedse Europazegels (beide 12 kr) die in een velletjezitten; motieven: een vrouw in een bestelauto-tje en een besteller op een fiets.

Enkele jaren geleden is de UNESCO een Werelderfgoedregister  gaan aanleggen gericht op bouwplannen/blauwdrukken van eeuwenoude projecten. De 300 jaar oude bouwtekeningen van Stockholm staan op vijf zelfklevende 12 kr-zegels die in een boekje zitten (60 kr).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Zweden Architectuur Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel