Eerste luchtpostvlucht postaal gemarkeerd - Postzegelblog

Eerste luchtpostvlucht postaal gemarkeerd

0

We zouden best wat trotser op onze kunstenaars mogen zijn. Dat was de achterliggende gedachte van de Belgische bpost om een kunstboekje rond de Belgische neo-impressionistische schilder Théo van Rysselberghe (1862-1926) uit te geven.

Het boekje verscheen 15 april en bevat tien zegels in het binnenland 1-tarief (€ 6,70) waarop schilderijen in verschillende stijlen: een typisch Vlaamse realistische stijl, neo-impressionisme, pointillisme en art nouveau.


Bij dit boekje bleef het 15 april niet.

In het kader van de reeks Feest van de Postzegel werd ook een velletje met twee zegels (waarde 3, € 6,18) uitgegeven waarmee de 100e verjaardag van de eerste luchtpostvlucht op het Europese continent wordt gemarkeerd. Op de linker zegel het vertrek op 1 mei 1913 van de 19-jarige luchtvaartpionier Henri Crombez (1893-1960) met een Deperdussin-eendekker van het vliegveldje Sint-Denijs-Westrem, rechts de aankomst in Sint-Agatha-Berchem.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.