Vlinders die nog in geen enkele collectie zitten - Postzegelblog

Vlinders die nog in geen enkele collectie zitten

0

Verzamelaars van vlinderzegels hebben vanaf 10 april een serie aan hun collectie kunnen toevoegen die ze absoluut nog niet hebben, de Niue Blue Butterfly.

In 2009 vonden leden van de Australian Museum Research Associate een onbekende vlindersoort op het eiland. Onderzoeker Rob Lachtan beschreef in 2012 enkele exemplaren en noemde de ontdekte soort Nacaduba niueensis. Op het eiland waar slechts een handvol planten en dieren uniek is, waren de bewoners dolenthousiast over de vondst, de premier noemde de vlinders Niue’s nantional butterfly.

Niue vierde de ontdekking 10 april met vier zegels waarop de boven- en onderkant van de vlinders te zien zijn. Waarden: $ 1,20, $ 1,40, $ 1,70 en $ 2,00. Tekst: Niue Blue Butterfly en Nacaduba niueensis.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.