Postzegels ter ere van inhuldiging Koning Willem-Alexander - Postzegelblog

Postzegels ter ere van inhuldiging Koning Willem-Alexander

12

De nieuwste inhuldigingspostzegels verschillen in enkele belangrijke opzichten van hun voorgangers (1898, 1948, 1980). Ze zijn kleiner, zelfklevend en het ontwerp is typografisch. PostNL geeft later dit jaar de permanente postzegel ter ere van de nieuwe Koning uit.

Op de inhuldigingspostzegels staan de eerste twee initialen van Koning Willem-Alexander. De postzegel met waardeaanduiding 1 heeft de kleuren van de Nederlandse vlag met een rode initiaal W, een witte achtergrond en een blauwe initiaal A. Op de postzegel met waardeaanduiding 2 staat hetzelfde afgebeeld, maar met een blauwe initiaal W en een groene initiaal A. Het ontwerp van de inhuldigingspostzegels is van de hand van Piet Gerards Ontwerpers uit Amsterdam.

“De blauw-groen combinatie is bewust gekozen. Enerzijds het blauw als een verwijzing naar de belangstelling van Koning Willem-Alexander voor watermanagement, anderzijds het groen als kleur voor de aandacht die hij vraagt voor duurzame oplossingen voor de problemen waarmee onze wereld worstelt,” aldus de ontwerpers Piet Gerards en Maud van Rossum.

Eerdere postzegels van de hand van Piet Gerards zijn onder meer Nederlandse kunst in de 17e eeuw (1999), Nederlandse kwekerijtuinen (2001), Industrieel erfgoed (2002) en het postzegelvel 100 jaar Bond Heemschut (2011).

Verkrijgbaarheid
De postzegels hebben de waardeaanduiding 1 en 2 voor post tot 20 en respectievelijk 50 gram met bestemmingen binnen Nederland. Verkrijgbaar in mapjes met 5 en 10 stuks. De geldigheidstermijn is onbepaald. De huidige Beatrix-postzegels zijn zolang de voorraad strekt nog te koop.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (12) Schrijf een reactie

 • Jan op 19 april 2013 om 17:53

  Jammer; gemiste kans.

 • Andries op 19 april 2013 om 18:27

  Zeer teleurstellend ontwerp. Ik had een grootformaat zegel verwacht met daarop een foto van onze aankomende koning in plaats van de nu gepresenteerde kale postzegels. Inderdaad een gemiste kans.

 • Marc37 op 19 april 2013 om 21:22

  Wat een saaie postzegel.
  Het kan nog altijd veel beter.

 • Pieter op 19 april 2013 om 21:33

  Mooi in al zijn eenvoud!

 • hennepnetel op 19 april 2013 om 21:49

  Als de zegels in plaats van de 1 en 2 Bea komen voor het komende jaar?!

  Daarna komt er iets echt koninklijks….

 • aadb op 19 april 2013 om 23:36

  @Ach ja bij de oogarts hangt ook zo,n soort bord letters lezen en kleuren onder scheiden ,de kleur oranje ontbreekt en deze kleur blauw zie ik niet terug in de Nederlandse vlag maar goed na een aantal was beurten misschien wel .Een gemiste kans zoals al werd aangegeven door Jan .Gebruik voor het binnenlandse tarief zodat dit visite kaartje niet de grens over hoeft .Qua tanding mis ik de verticale tanding door het midden van de zegels maar wie weet komt de permanente serie daarvoor in aanmerking je weet maar nooit waar men toe in staat is .Bij zegels 1 zie ik de 2 halve rondjes tanding ,bij de ander niet (reden???)

 • hennepnetel op 20 april 2013 om 00:00

  Aad,

  zie je het verschil in haakje???

  Uiterst subtiel!!!

  Het geautomatiseerde controle systeem van PostNL lijkt echt te kunnen werken!

 • aadb op 20 april 2013 om 10:39

  Rein,inmiddels al heel wat brieven verzonden aan eigen adres met een veelvoud aan verschillende meestal met name gulden zegels die per 1 november niet geldig meer zijn waarbij opgetekend dat het ook gulden zegels zijn die al eerder ongeldig waren verklaart. Maar uitgaande wat postnl ons mededeelt kunnen gulden zegels nog geplakt worden tot 1-11-2013 dus ook onze beroemde zeevaarders met germaanse symbolen hebben een reis over de wereld zee van de post meegemaakt .Ach en kapitein haak(je ) heeft een en ander natuurlijk ook opgemerkt .

 • Hjalmar op 22 april 2013 om 13:37

  Ze zijn inderdaad erg saai.
  Wat vinden jullie van deze variant op de beatrix-zegel van ’81:

 • fritz op 23 april 2013 om 13:12

  slechte en saaie zegel , zijn er geen betere ontwerpers ?

 • Marjo op 28 april 2013 om 13:21

  Een pracht van een postzegel.
  In al zijn eenvoud goed uitgewerkt.

 • John Nuygen op 1 mei 2013 om 22:55

  Blijft natuurlijk gewoon een sticker en geen postzegel.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)