Plezier met je hobby - Postzegelblog

Plezier met je hobby

0

Met de kreet “Plezier in je hobby” opent de redacteur met zijn voorwoord het mededelingenblaadje van april. Belangrijk, omdat je op dit moment wel heel gemopper hoort. Ook bij postzegelverzamelaars en handelaren. Het is goed als je als mens een hobby hebt, dan kun je tenminste je hoofd eens lekker leegmaken en ben je niet bezig met de problemen van je werk, je omgeving of wat er nog meer afspeelt.

Postzegels verzamelen hoeft geen dure hobby te zijn, dus kun je er plezier in blijven houden. Op de Verzamelbeurs die de postzegelvereniging van Leerdam onlangs heeft gehouden bleek dat des te meer. Het was een gezellige beurs en dat uitte zich gelijk in een stuk plezier en enthousiasme. Kop op mensen  en zorg dat je plezier blijft houden in het verzamelen van postzegels.

Bovenstaande titel heb ik gekozen naar aanleiding van de Verzamelbeurs van 2 maart. Wat een gezellige en drukke dag. Met veel enthousiasme werd de zaal klaargemaakt en ingericht, waren de Legofreaks al dagen, wat zeg ik u, al maanden, aan het het bouwen.


Maar dan de zaterdag, een enthousiast publiek, de verzamelaars die vol overgave over hun hobby vertelde of standhouders die hun waar probeerde te slijten. Veel bezoekers kwamen ’s middags terug om nog eens de tentoongestelde spulletjes te bekijken, of om boeken of puzzels te kopen.
Daarna de zaal weer opruimen en vervolgens de balans opmaken. De eigen vereniging heeft goede zaken gedaan en er een leuk zakcentje aan overgehouden. Jammer dat het nog geen nieuwe leden heeft opgeleverd. Ook het project van Loes Horstman heeft weer veel geld opgeleverd, zodat er weer heel veel bordjes rijst gekocht kunnen worden.
Moe en voldaan ga je dan naar huis en de dagen erna krijg je veel leuke reacties en emails. Ook standhouders gaven weer aan dat ze volgend jaar wel weer wilde komen. Kortom een geslaagd evenement. In april gaan de voorbereidingen
voor de volgende Verzamelbeurs al weer van start. Na de Verzamelbeurs hadden we onze Jaarvergadering. Het bestuur
kreeg nauwelijks kritiek en kunnen we in de toekomst weer verder met onze hobby. Natuurlijk waren er wel wat dingetjes wat we als verzamelaar niet zo leuk vinden.
Zo moeten we ons niet gek laten maken door bijv. PostNL, DAVO, Importa, Arie Versluis of wie dan ook. Richt je verzameling zodanig in dat je het zelf leuk blijft vinden en dat het voor jezelf betaalbaar blijft. In postzegel-verzamelend Nederland denkt men er volgens mij ook zo over. Ongekend wat voor leuke reacties en kwamen op het februari-
nummer, waar het ging om de waarde of het waardevolle van je verzameling.

Leest u snel verder in dit nummer, want een aantal van bovenstaande puntjes worden in een aantal artikelen of fotoreportage verduidelijkt.

Dit artikel komt uit het aprilnummer van het verenigingsblad van de Nederlandse Vereeniging Postzegelverzamelaars Leerdam.  (NVPV Leerdam) (pdf 1,6 mb).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)