Postzegels mogen 6 cent duurder worden - Postzegelblog

Postzegels mogen 6 cent duurder worden

31

Postzegels mogen vanaf 1 juli maximaal 6 cent in prijs toenemen. Dat is minister Henk Kamp van Economische Zaken met PostNL overeen gekomen, schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.

Een iets duurdere postzegel helpt de financiële problemen op te lossen bij PostNL. Het bedrijf is verplicht om 6 dagen in de week post te bezorgen. Dat is echter niet rendabel, waardoor er te weinig inkomsten zijn.

In ruil voor de prijsverhoging zal PostNL afzien van een claim op andere postbedrijven, meldt minister Kamp.
PostNL wilde dat die bedrijven zouden meebetalen aan de 6-daagse postvoorziening.

Dat is echter niet goed voor de concurrentie en schrikt nieuwe bedrijven af om in de postsector te beginnen.
Een positieve bijkomstigheid voor de postzegelverzamelaar is dat de cataloguswaarde van de cijferzegels hierdoor zal stijgen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (31) Schrijf een reactie

 • Lars op 27 maart 2013 om 18:38

  Ja hoor, daar gaan we weer!
  Eerst jaarlijkse, nu voortaan halfjaarlijkse verhogingen?!

 • marco op 27 maart 2013 om 19:21

  verplicht 6 dagen in de week?
  Volgens mij klopt dat niet, ik heb bijna nooit op maandag post ontvangen.
  (of zou dat toeval zijn)
  Als we op maandag post ontvangen is de reactie altijd: “post op maandag????”

 • Lars op 27 maart 2013 om 20:11

  @Marco,
  Bedrijven en instellingen versturen meestal nooit post in het weekend, dus komt er maandag ook bijna niets binnen.

 • Reintjedevos op 27 maart 2013 om 20:24

  Welke cataloguswaarde?????

 • Marc37 op 27 maart 2013 om 21:06

  Er wordt bij ons weer een ‘poot’ uitgedraaid. Een velletje van 10 postzegels kost dan 6 euro. Tel de winst maar uit voor PostNL. Of niet. Ze kunnen hoogstens ‘kiet’ spelen.

 • Willem op 27 maart 2013 om 21:44

  @Marc37: Er is niemand die je verplicht om postzegels te kopen.

  Reintjedevos: Het voordeel van de cijferzegels is dat de frankeerwaarde stijgt.

 • paul op 28 maart 2013 om 08:52

  De tariefsverhoging werkt ook door in de tarieven voor post die met frankeermachines, zgn. roodfrankering, wordt gefrankeerd, en post die met port betaald-aanduiding wordt aangeboden.

 • HBrieffies op 28 maart 2013 om 11:01

  PostNL is wel degelijk verplicht om 6 dagen post te bezorgen. Ik heb bijvoorbeeld al een redelijk aantal keren post ontvangen op maandag. De verplichting om 6 dagen post te bezorgen met de dalende winst weegt zwaar en daarom is men genoodzaakt wederom de tarieven te verhogen. Ter vergelijking met andere landen zit PostNL dan eindelijk ongeveer op het gemiddelde tarief.

 • fritz op 28 maart 2013 om 16:00

  krijg veelvuldig post op maandag

 • bert op 28 maart 2013 om 18:55

  In Woubrugge wordt op maandag NOOIT post bezorgd, dus wie belazerd de kluit nou?

 • Marcel Vos op 28 maart 2013 om 23:03

  Heeft Nederland nog steeds de laagste porto kosten ?

  Het zal mij niet verbazen dat het de bedoeling is om het op 0,85 of 0,90 cent te krijgen .

  Ze kunnen dat niet in eens doen .

 • René van Dijk op 29 maart 2013 om 05:24

  Ik mag hopen dat de opmerking over de te verwachten verhoging van de catatloguswaarde geen deel uitmaakte van het persbericht van PostNL ….

 • JHA op 29 maart 2013 om 07:33

  Zo zie je maar! Met postzegels van Post NL word je slapende rijk.

 • J.S. op 29 maart 2013 om 09:43

  Investeer op 30 juni in postzegels en realiseer één dag later een winst/rendement van 11,11%. Dat doet geen enkele beleggingsspecialist je na!

 • Lars op 29 maart 2013 om 15:08

  @J.S.
  Moet je wel kopers hebben de ze op 1 juli voor 60 cent van je willen kopen… ;)

 • paul op 30 maart 2013 om 00:33

  Een hogere frankeertarief vanaf 1 juli biedt een mooie kans om nog sneller van je guldenzegels af te komen: je hebt er gewoon veel meer guldencenten voor nodig om aan het juiste tarief te voldoen.

 • Goudzoeker op 30 maart 2013 om 10:42

  Gaan de tarieven Europa en Wereld ook omhoog? Het zou me niet verbazen dat Post.nl ook hier een inhaalslag wil maken en de prijzen op gemiddeld Europees niveau wil brengen.

 • René van Dijk op 30 maart 2013 om 10:57

  Het is nog helemaal niet zeker dat de tarieven omhoog gaan. De overheid heeft daarvoor toestemming gegeven.
  PostNL mag dat dus doen (in ruil voor de verplichting om 6 dagen per week post te blijven bezorgen). Nu zijn we van PostNL inmiddels wel wat gewend, maar in 1 jaar tijd 2x met 10% het tarief verhogen gaat een beetje op een bananenrepubliek lijken ….

  Ze hebben er een woord voor …. oh ja, marktwerking!

 • aadb op 30 maart 2013 om 12:18

  Ach ja 0,60 om een brief naar de andere kant van het land te sturen wat een geld heh .De oplossing internet mailen skypen,sms,swippen en swappen allemaal zo goed als kosteloos en dan het gek vinden dat de mensen geen brieven schrijven .,Tsja en marktwerking ook van toepassing in postzegelland veel vraag hoge prijs groot aanbod lage prijs en vernietiging van kapitaal het hoort er allemaal bij
  Deze week een A4 gezien met prachtige aanbiedingen van Ned-Antillen mooi ongetand spul kleine oplage met een hele hoge prijs op roepen tot een boycot is zo gek nog niet maar ja er zijn altijd vezamelaars die alles willen hebben wat eruit komt dus ! Ze doen maar de zaak is al ziek dus dat kan er ook nog wel bij ,wanneer komt Nederland met ongetand en kleine oplage er zullen zeker verzamelaars zijn die in de rij staan om het af tenemen .Zie de verkoop van een waardeloze munt dubbelkop jaar 1980in een credit kaart binnen 2 uur uitverkocht aangeboden op marktplaats met bieden vanaf 175 euro .Als we die kant op gaan weet ik er nog wel een paar al die z.g waardeloos geworden postzegels 1977/2001 in een credit kaart of gegoten inplastic en het spul verdwijnt al sneeuw voor de zon naar andere verzamelaars .

 • Reintjedevos op 30 maart 2013 om 12:51

  Als ze de bestellers eens normaal betaalden zodat we ook weer een garantie hebben dat de post gewoon bezorgd wordt en niet zoals de huis-, tuin- en keukenbladen te vinden zijn in de bosjes naast de hondenuitloopstroken…

  Nog een suggestie van onze zuiderburen!!!

  Maak het (1) zegel gelijk 70c en geeft 10c korting per zegel bij aankoop van blokjes van 5 of meer zegels! Kunnen ze ook gelijk die smerige afdruk apparaten aan de balie bij het grofvuil zetten!!! Wat daar op staat is in no-time toch al niet meer te lezen! High-tech!!! Maar wel op thermisch papier!

 • René van Dijk op 30 maart 2013 om 13:40

  Ik constateer dat Reintjedevos ook met de nodige frustraties rondloopt t.a.v. PostNL. Kennelijk liggen onze standpunten minder ver uit elkaar dan in de discussie rond de ongeldigheidsverklaring van de Guldenzegels naar voren komt.
  Dat doet me goed.

  In mijn utopische postzegelwereld zijn alle postzegels onbeperkt geldig voor frankering, worden filatelistisch gefrankeerde pakketjes netjes afgestempeld, blijft het uitgiftebeleid van de post beperkt tot 40 euro per jaar, zijn alle zegels gegomd en zijn velletje niet groter dan de huidige velletjes van 10.
  OK, mag van mij het posttarief voor een binnenlandse brief naar 1 euro en krijgt PostNL weer het alleenrecht voor het bezorgen van brieven waardoor de postbode een normaal salaris kan gaan verdienen.
  De Eerste Dag Enveloppen worden weer blanco verkocht door de NVPH leden. Er komt 1 online wereldcatalogus met een uniforme nummering.
  Ben ik iets vergeten?

 • Reintjedevos op 30 maart 2013 om 16:23

  René,

  een stapje richting die utopie is om de 1 gulden Inhuldiging (1898) zijn hoofdnummer te ontnemen! Pas bij zo’n gelijkschakeling kan eventueel een uniforme nummering van de wereldcatalogus ontstaan …

  Gelukkig zal ik die nooit gaan gebruiken!

 • aadb op 30 maart 2013 om 20:55

  @Ach ja lekker weer met z,n allen in de rij en zelf onze zegels plakken schots en scheef natuurlijk zoals je zo vaak tegenkomt en dan naar de stempel machine die of te vet of te licht stempelde O ja met de hand kon ook maar 3000 fdc met de handstempelen zat er echt niet in ..En de verdienste voor de handelaar 0,10 cent of zo iets tsja dat was een mooie tijd ..Zijn we wat vergeten ja geld verdienen want daar schijnt het om te gaan in deze wereld . In de geschetste wereld zie ik ook geen nominaalhandel waar men nu dankzij die goede oude tijd probeert wat geld mee te verdienen .Ach en draai ik de tijd terug dan kan je nu deze bijdragen niet lezen en kan je de post over een dag of wat verwachten keurig door een man in uniform gebracht die beëdigd ambtenaar was tsja dat willen we terug .Helaas of niet nu kan ik direkt reageren en mijn frustraties kwijt in de oude tijd was dat wel een beetje lastiger met dat geklooi op een typmachine .

 • spaarpostzegel op 30 maart 2013 om 20:56

  @Ach ja lekker weer met z,n allen in de rij en zelf onze zegels plakken schots en scheef natuurlijk zoals je zo vaak tegenkomt en dan naar de stempel machine die of te vet of te licht stempelde O ja met de hand kon ook maar 3000 fdc met de handstempelen zat er echt niet in ..En de verdienste voor de handelaar 0,10 cent of zo iets tsja dat was een mooie tijd ..Zijn we wat vergeten ja geld verdienen want daar schijnt het om te gaan in deze wereld . In de geschetste wereld zie ik ook geen nominaalhandel waar men nu dankzij die goede oude tijd probeert wat geld mee te verdienen .Ach en draai ik de tijd terug dan kan je nu deze bijdragen niet lezen en kan je de post over een dag of wat verwachten keurig door een man in uniform gebracht die beëdigd ambtenaar was tsja dat willen we terug .Helaas of niet nu kan ik direkt reageren en mijn frustraties kwijt in de oude tijd was dat wel een beetje lastiger met dat geklooi op een typmachine .

 • René van Dijk op 30 maart 2013 om 22:27

  Achgossie Aad …..

 • spaarpostzegel op 30 maart 2013 om 22:42

  René die wereld die jij schets is er al geweest dus ik weet niet waar je heen wil .Over die blanco envelop heb ik al iets geschreven mooiere fdc,s als de huidige zijn er nooit geweest en het aantal uren die je nu over houd omdat er geen plakwerk meer is kan je invullen door op het blog te blaten zo als ik regelmatig doe (lol)

 • René van Dijk op 30 maart 2013 om 23:36

  Aad,
  Doe me een lol en stop eens met je voortdurende ‘roepende in de woestijn’ geblaat.
  Mijn reactie was naar aanleiding van hetgeen door Reintjedevos werd geschreven.
  Laten we het daarbij laten.

 • spaarpostzegel op 31 maart 2013 om 00:43

  René@ ik geef commentaar op wat jij schrijft niet meer en niet minder .Of het nu utopisch is of niet als het antwoord is op Rein dan leest een ieder dit dus ook ik .Dat ik dan commentaar geef als roepende het zij zo en wat je daar van vind is wel duidelijk .Om je een lol te doen zou ik zeggen kom eens met een positief verhaal over postzegels verzamelen en de oplossing voor het nominaal probleem ik heb ze wel maar ja roepende in de je weet wel !prettige pasen

 • Marjan Versteyne op 2 april 2013 om 13:37

  Even terugkomen op de postbezorging, ik krijg ook altijd op maandag post. Laatst kreeg ik zelfs op zondag post. De zaterdag ervoor regende het de hele dag, dus dacht de postbode waarschijnlijk, ik doe het maar op zondag

 • Lars op 31 mei 2013 om 09:54

  En ze worden 6 cent duurder. Vanaf 1 augustus.
  http://nos.nl/artikel/512708-postzegel-vanaf-1-augustus-duurder.html

 • aadb op 31 mei 2013 om 10:13

  Mooi dan zijn de HH nog sneller van hun voorraad guldenzegels af .Zo zie je maar toch een aardig gebaar naar de plakbrigade,s en de particulier die nog wat zegeltjes hebben liggen en er nu nog sneller van af kunnen .En wat weer meegenomen is dat de eentjes en tweetjes + de vijf ook in waarde stijgen en op deze manier ook een soort van compensatie is aan het enorme verlies dat de verzamelaar zou hebben bij verkoop van zijn zegels uit de periode 1977/2001Nu nog wachten op een positieve uitspraak van de rechter voor een langere termijn van plakken van de gulden zegels en weg probleem .Zo zie je maar dat elk nadeel zijn voordeel kan hebben !!!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)