Collectie Rijksmuseum op postzegels - Postzegelblog

Collectie Rijksmuseum op postzegels

0

Amsterdam, 25 maart 2013 – PostNL geeft op 25 maart 2013 het postzegelvel Rijksmuseum uit ter gelegenheid van de opening van het Rijksmuseum op 13 april 2013. Het postzegelvel besteedt aandacht aan de opening van het Rijksmuseum door afbeeldingen te tonen met details van 24 kunstwerken. Deze geven een beeld van de enorme collectie van het Rijksmuseum, zowel in tijd als in onderwerp en techniek.

Het postzegelvel Rijksmuseum bevat 24 vierkante details van kunstwerken, verdeeld over vijf rijen. Het ontwerp is gebaseerd op de swipe-techniek van smartphones en tablets. Deze techniek wordt volop toegepast op de nieuwe website van het Rijksmuseum. Bezoekers van de site kunnen door te swipen (te vegen) afbeeldingen op hun scherm voorbij laten gaan. De afbeeldingen op het postzegelvel zijn thematisch gerangschikt, met op de eerste rij religie en moraal, op de tweede rij stillevens en natuur, op de derde rij beweging en verstilling, op de vierde rij eenvoud en rijkdom en op de vijfde rij mannen en kinderen.

Hedendaags postzegelvel

“Die swipe-cultuur is mijn inspiratie voor het ontwerp geweest, ik wilde op deze manier een hedendaags postzegelvel maken. De bijschriften ontbreken maar mijn hoop is dat men zo geïnspireerd raakt en zelf de collectie van het Rijks gaat ontdekken in het museum zelf of op de website. Er zijn zoveel bijzondere en mooie werken ”, zegt ontwerpster Irma Boom.
In 2012 ontwierp zij ook de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo voor het Rijksmuseum. Irma Boom ontwierp eerder diverse postzegels zoals Nelson Mandela 85 jaar (2003), Tussen twee culturen (2001), 50 jaar Marshallplan (1997) en de Vlinderpostzegels Natuur en Milieu (1993).

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel Rijksmuseum bevat tien postzegels met de waardeaanduiding 1 voor brieven tot 20 gram met bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn verkrijgbaar bij Bruna-vestigingen, de Collect Club in Groningen, online via de Collectclub en bij het Rijksmuseum. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Naast het postzegelvel met tien verschillende postzegels, verschijnen er twee postzegelmapjes en twee eerstedagenveloppen.

Over Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum bestaat sinds 1885 toen het huidige gebouw, ontworpen door architect Pierre Cuypers, in gebruik werd genomen. Het Rijksmuseum biedt de bezoeker een uitgebreid overzicht van kunst en geschiedenis van de late middeleeuwen tot het heden. Tot de topstukken behoren schilderijen van Rembrandt, Frans Hals en Johannes Vermeer, beroemde poppenhuizen, het zilver van de gebroeders Van Vianen en het Delftsblauwe aardewerk.

Na 10 jaar verbouwen, renoveren en restaureren is op zaterdag 13 april 2013 de Grand Opening van het nieuwe Rijksmuseum. Nooit eerder werd een nationaal museum zo volledig vernieuwd. Ook de presentatie van de wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum is nieuw. Voor het eerst volgt de bezoeker een chronologisch parcours van 80 zalen en vertellen 8000 voorwerpen van kunst en geschiedenis het wonder van 800 jaar Nederlandse cultuur van de middeleeuwen tot nu. Alleen de wereldberoemde Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats. Het Rijksmuseum is als enige belangrijke nationale museum ter wereld 365 dagen per jaar open.

Bron: PostNL

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Aardewerk SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)