Beroemde schatten op Duitse zegels - Postzegelblog

Beroemde schatten op Duitse zegels

1

Duitsland heeft behalve de gemeenschappelijke zegel met Frankrijk 2 januari nog drie emissies uitgegeven. In de reeks Burgen und Schlösser aandacht voor Schloss Glücksburg (45), dat tussen 1582 en 1587 werd gebouwd, en de Kaiserburg Nürnberg (58) gebouwd in de twaalfde eeuw.

Schloss Glücksburg en Kaiserburg Nürnberg

Schilderkunst

Nog een vervolg op een reeks en wel deel IX in de reeks Deutsche Malerei. Afgebeeld wordt deze keer Die Rasenbleiche van Max Liebermann (1847-1935), die door zijn vele reizen naar Nederland sterk is geïnspireerd door de werken van 17e eeuwse Hollandse schilders.

Museumstukken

Tot slot verschenen er twee zegels met wereldberoemde motieven onder de titel Schätze aus deutschen Museen, te weten de buste van Nofretete (58c) en de Ischtar-Tor (145).

Nofretete was de belangrijkste vrouw van farao Achnaton en leefde in de 14e eeuw voor Christus. De buste staat in het Egyptsch Museum in Berlijn. De Babylonische Ischtar-Tor, te zien in het Pergamon in Berlijn, werd tussen 1899 en 1902 blootgelegd. NB. In de reeks Bezienswaardigheden verscheen 12 januari 1993 al een 20 pf. Nofretetezegel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Burchten,Kastelen en Paleizen Paleizen SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.