Persoonlijke postzegels Frankrijk - Postzegelblog

Persoonlijke postzegels Frankrijk

2

Sinds een aantal jaren is het ook bij de Franse Post mogelijk om persoonlijke postzegels te laten maken. La Poste de France heeft ook deze bron van inkomsten gevonden. Het kan op dezelfde wijze als bij de Nederlandse PostNL. On-line kan men een foto, tekening of plaatje downloaden en er een tekst bij plaatsen.

De vaste omranding is, zoals bij het voorbeeld, erg eenvoudig gehouden, met alleen de woorden FRANCE en La Poste. Verder is op dit voorbeeld aangegeven MONDE 20 g, ofwel ´wereld tot 20 gram´. Eronder is vermeld: phil@poste.

De Franse Post gebruikt de persoonlijke postzegel ook om uit te reiken aan deelnemers aan vergaderingen, dus voor representatieve doeleinden. Zo kregen de deelnemers aan een vergadering van vertegenwoordigers van landelijke filatelistische organisaties die plaatsvond in Parijs op 24, 25 en 26 september 2009 ieder een serie van acht persoonlijke postzegels met de sprekende titel: Addicted to Paris, ofwel: verslaafd aan Parijs. Uiteraard met hét Parijse beeldmerk, de Eiffeltoren. Verder afbeeldingen van bekende stadsgezichten en monumenten.

De persoonlijke postzegels waren geproduceerd als zelfklevers met een kunstmatige, gestanste tanding. Door een blokje van vier uit het vel van 30 stuks wat donkerder te scannen is de tanding goed te zien. Helaas is de Franse post wat zuinig geweest door de zegels tegen elkaar aan te drukken, zodat het niet mogelijk is om losse exemplaren uit het vel te knippen zonder de ernaast aanwezige zegels te beschadigen. Wilt u ook eens zien hoe het bestellen van Franse persoonlijke postzegels in zijn werk gaat? Kijk dan op de website: MontimbraMoi.laposte.fr.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Reintjedevos op 15 februari 2013 om 14:04

    Cees,

    toch ook voor het binnenland hoop ik?!

  • Cees op 15 februari 2013 om 14:16

    Rein, jawel, die zijn er ook. Maar in dit geval, omdat het vrijwel allemaal mensen waren die uit andere landen kwamen, had de Franse post dit raamwerk gekozen. De postzegels waren bedoeld om daarmee kaarten te verzenden, die ook ´vrij´ verkrijgbaar waren, maar daar werd nauwelijks gebruik van gemaakt.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)