Nieuw jaar: nieuwe kansen - Postzegelblog

Nieuw jaar: nieuwe kansen

0

Een “nieuw” jaar betekent voor een bedrijf, maar ook voor een vereniging, dat je naar het jaar kijkt wat voor je ligt. Waar liggen de kansen. Kunnen we enkele nieuwe leden in gaan schrijven, kunnen we ons beschikbare geld efficiënter in gaan zetten? Nu we als plaatselijke vereniging zelfstandiger geworden zijn, kunnen wij met banken gaan praten om de kosten te drukken van bijvoorbeeld het rondzendverkeer. Maar veel belangrijker is het voor een vereniging om het voor de leden leuk en gezellig te maken.

Een snuffelbak, een te organiseren Verzamelaarsbeurs, snuffelen in elkaars boeken en bovenal gezellig kletsen met elkaar en praten over je hobby of over bijkomende zaken. In het mededelingenblaadje staat leesvoer over de kwaliteiten van bepaalde hondenrassen. Het artikel Honden kijken met hun neus, maar wel goed! dat Willem Hogendoorn schreef was in september op Postzegelblog te lezen. Als ook wij onze talenten blijven tonen, dan kunt u niet alleen deze keer, maar ook de volgende maanden weer een mooi blaadje lezen of elders zinvolle informatie vandaan halen om uw hobby in de toekomst interessant te houden. Het volgende verhaal: Stripfiguren op Japanse Postzegels (3) komt ook uit ons mededelingenblaadje.

Stripfiguren op Japanse postzegels (3)

Dit is het derde deel uit een reeks over de stripfiguren op Japanse postzegels. Onderstaand artikel is overgenomen uit FNIP-nieuws, september 2012. Het artikel is ook te vinden op Wikipedia, maar is bewerkt en voorzien van postzegels. Dit artikel laat ik u in meerdere afleveringen “lezen”. voor de volgende afleveringen moet u nog even geduld hebben.

Tetsuwan Atom of Astro Boy

De op de postzegel afgebeelde tekeningen zijn de voorpagina’s van het striptijdschrift Shonen van juli 1951 en augustus 1961. De serie is ontworpen door de manga Tezuka Osamu en verscheen voor het eerst in de stripmagazines in 1951. In het oorspronkelijke verhaal was Atom slechts een tweederangs figuur maar vrij snel kreeg hij de hoofdrol toebedeeld. Door het grote succes van de manga werd er eveneens een anime van gemaakt wat zijn populariteit nog deed stijgen. In de westerse wereld is Tetsuwan Atom bekend geworden onder de naam Astro Boy.

Ultraman

Ultraman is een sciencefiction anime die in 1966 voor het eerst verscheen op TV. Op de ene postzegel is Ultraman afgebeeld zoals hij in de beginseries te zien was. De andere zegel geeft een beeld van Baltian Seijin, een monster uit de Balkan dat eveneens in de verhalen speelt. Ultraman, de SF figuur van de planeet Nebula M78, was meteen een held voor de meeste Japanse kinderen. De reeks mag beschouwd worden als een voorbeeld voor de vele andere SF monsters en verhalen die nog zouden opduiken in de Japanse mangawereld.

Roses of Versailles

Roses of Versailles is een manga getekend door Ikeda Riyoko in 1972. Op de postzegel is de originele tekening van Oscar te zien, het hoofdpersonage van de manga. De strip Roses of Versailles, ook wel genoemd Belubara, werd in series gepubliceerd in de shojo magazines en genoot een grote populariteit bij de Japanse tienermeisjes. Oscar, een meisje, wordt opgevoed als een man met het doel haar vader op te volgen als leider van het paleis. Ze is een briljante strijder met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Oscar is trots op het leven dat ze leidt maar wordt verscheurd tussen loyaliteit en haar wens om verarmde mensen te helpen. De manga is later bewerkt tot een musical voor het beroemde Takarazuka Operette Gezelschap.

Kidosenshi Gundam

Kidosenshi Gundam is een manga en anime die uitgezonden is in 1979. Op de linker postzegel zien we Gundam naar een tekening van Ohkawara Kunio (1979) en op de rechter zegel zien we Amuro, het hoofdpersonage, met op de achtergrond Gundam. In het jaar 0079 van de Universele Eeuw leeft de mens in ruimtekolonies die mens Sides noemt. Side 3, het Vorstendom Zeon, heeft de oorlog verklaard aan de Earth Federation. Na de eerste gevechten is er een impasse van 8 maanden opgetreden. Deze patstelling wordt echter onderbroken wanneer ontdekt wordt dat de Aarde een geheimwapen, de Gundam, wil inzetten tegen Zeon.

Bronnen: The World of Japanese Comic. (Frederik L. Schodt) – Wikipedia

Lees hier het volledige januarinummer van het verenigingsblad van de Leerdamse postzegelvereniging. (pdf 1,95 mb).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)