Thematiek: het blijft opletten - Postzegelblog

Thematiek: het blijft opletten

4

In de thematiek, ik heb dat al vaker geschreven, blijft het ook altijd opletten; of het nu gaat om bijvoorbeeld tariefsverhogingen, of om onverwachte aanvullingen op (lang)lopende (permanente) reeksen. Zo komt Duitsland 6 december met twee aanvullingen op de reeks Bloemen. Het gaat om een zegel van 58c met daarop roodbloeiende wildemanskruid (Pulsatilla vulgaris) en om een 240c-zegel met de borderplant prachtkaars (Gaula lindheimer).

Tevens zal Duitsland 6 december zegel van 58c toevoegen aan de reeks Fachwerkbauten in Deutschland; nu een beeld van Mitteldeutscher Fachwerkbau in Dinkelsbühl.

Herdrukken Groenland

Zegels die ook gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien zijn herdrukken. Groenland gaf 22 oktober herdrukken uit van twee van de permanente reeks Koningin Margaretha II. Op 9 mei 2011 werd deze reeks gestart met twee zegels van DKK 0,50 (G464) en DKK 1,00 (G465). Nu werden in dezelfde waarden G488 (rood) en G489 (groen) uitgegeven.

Vlinder van Liechtenstein

Tot slot naar Liechtenstein. In juni vorig jaar verscheen in deel III van de Vlinderreeks o.a. een zelfklevende zegel van 5,00 Zfr. voor aangetekende stukken met het oranjetipje (Anthocharis cardaminese). In verband met tariefsverhogingen per 1 april j.l. is 4 oktober de zegel opnieuw uitgegeven, nu in een waarde van 6,00 Zfr.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Duitsland Liechtenstein VlindersNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.