Vier vreemde postkantoren - Postzegelblog

Vier vreemde postkantoren

1

Vandaag las ik een stukje over vier wel heel bijzondere postkantoren. Wie weet waar het kleinste, koudste, diepste en warmste postkantoor te vinden is?? Of wil jij liever een kaartje grabbelen en deze bezorgen?

De kleinste postkantoor

Doe een kaartje op de post in het kleinste postkantoor van Amerika. Met nog maar net plaats voor een computer en een telefoon is dit postschuurtje echt de kleinste van allemaal. Je eigen kaartje moet je meenemen want er is amper plek om een kaartje te kopen. De Ochopee Post Office ligt in Ochopee, Florida. Het schuurtje was vroeger een opslagplaats voor irrigatiepijpen van een tomatenboerderij. Ondertussen staat het postkantoor er al sinds 1953.

Ijskoud kaartje

In Port Lockroy, een natuurlijk haven op Gouldier Island dichtbij het Antarctische Schiereiland kan je een kaartje posten. Dit eiland heeft een museum en een postkantoor dat in de zomer bewoont wordt. In 1904 werd dit koudste en meest winderige plek op aarde door de Fransen ontdekt. Een kaartje hier posten is wat aan de prijzige kant en het kan langer dan normaal duren voordat het kaartje bij de ontvanger aankomt. Maar cooler dan dit kan het niet toch?

Diep in de zee

Hideaway Islands op Vanuatu is de plek waar je ‘s werelds eerste onderwater postkantoor kan vinden. Op 50 meter van de kust van de Mele baai kan je op drie meter diepte een waterproofkaartje op de post doen. Onderwater wacht er een baliemedewerker voorzien van eigen duikspullen op je. Voor wie het niet aan durft, er is ook nog een brievenbus aan wal.

Heet kaartje

Als je dan toch op Vanuatu bent stuur dan een heet kaartje naar de mensen thuis. De Yasur vulkaan op Vanuatu is een makkelijk bereikbare vulkaan op Tanna Islands. Een geheel postkantoor hoef je niet te verwachten, want wat je vind is een brievenbus op een paal. Wat het wel spannend maakt om een kaartje hier te posten is het feit dat de vulkaan actief is. De brievenbus wordt dichter of verder van de vulkaan verplaatst afhankelijk van de activiteit.

Grabbelton

Op de Galapgos Eilanden ( Floreana) vind je een wel heel vreemde postkantoor. Niet ver van het strand liggen hier tonnen en bussen vol met brieven. Wat dit ‘postkantoor’ zo bijzonder maakt is dat mensen kaarten achterlaten. De kaarten die worden achtergelaten kan jij als bezoeker persoonlijk bezorgen als de mensen dichtbij jou in de buurt wonen. Soms worden er kaarten door mensen achtergelaten aan hun ongeboren kind of iemand anders. Men vraagt de kaart niet te posten totdat de persoon het zelf komt ophalen. Zelf laat jij ook weer jouw kaartje achter zodat iemand het bezorgt.

Bron: Columbus Magazine

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Jos van den Bosch op 28 december 2012 om 09:57

    Op Floreana staat niet alleen “de tonpost” maar daarnaast ook een postkantoor. Je krijt er een hoop stempels voor niets met de afbeelding van de tonpost erop. Lia, als je meer info wilt over die tonpost , met smakelijke verhalen erover, dan stuur ik je wel eens wat.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)