Kerstzegels Jersey tevens Dickens herdenkingszegels - Postzegelblog

Kerstzegels Jersey tevens Dickens herdenkingszegels

0

Veertig, vijftig jaar geleden waren de kerstzegels nog maar dun gezaaid. De laatste jaren evenwel worden we in oktober en november bijna bedolven onder een lawine van kerstzegels, met veel sterretjes, engeltjes, kerstboomversieringen, kerstmannen, en veel uitgiften met christelijke motieven. Zoveel zelfs, dat verzamelaars die hebben gekozen voor het thema ’kerstzegels’ ook al, net als bij zoveel andere thema’s, een keuze moeten maken. Of alleen kerstzegels met een ’werelds’ motief, of zegels met een christelijk motief, of alleen kerstzegels met bijzondere motieven.

Kerstzegels Jersey

En Jersey heeft er dit jaar iets bijzonders van gemaakt; een soort dubbelslag. De kerstzegels zijn tevens herdenkingszegels. Met de zegels, die 15 november verschenen wordt namelijk de 200e geboortedag van Charles Dickens (1812-1870) herdacht. Op acht zegels wordt Dickens’ wereldberoemde A Chrismas Carol in beeld gebracht. Waarden 45, 55, 60, 68, 80, 88, 40 en 50 p. Er verschijnt ook een velletje.


Verenigde Staten: Heilige Familie op weg naar Bethlehem

Bijzonder is eigenlijk ook wel dat de Verenigde Staten de kerstreeks onderbreekt. Sinds begin jaren ’80 worden op de zegels bijna altijd Madonna met Kind verbeeld; de kerstzegel (waarde: Forever) van dit jaar evenwel toont de Heilige Familie op weg naar Bethlehem.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Jersey Verenigde staten KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.