Oostenrijk breidt negen reeksen uit - Postzegelblog

Oostenrijk breidt negen reeksen uit

0

Van de dertien zegels (2 semi-permanente en elf bijzondere) die Oostenrijk de afgelopen weken heeft uitgegeven, maken negen deel uit van een reeks. Deze negen zijn: in de reeks Altes Österreich verscheen (17/7) een zegel van 70 cent met daarop het in het begin van vorige eeuw geopende postkantoor van Zagreb; in de reeks Klassische Markenzeichen werd een 62 c-zegel (24/8) gewijd aan Gmundner Keramiek; de reeks Gastronomie mit Tradition werd uitgebreid (26/8) met een 62 c-zegel Stieglbrauerei, twee paarden voor een kar met biervaten.

Verder twee herdrukken in de semi-permanente reeks Kunsthäuser: een zegel van 90 c. (14/9, lichtpaars) met het Essl Museum, Klosterneuburg en een zegel van 340 c. (14/9, okergeel) met het Austrian Cultural Forum New York; in de reeks Wildtiere und Jagd een 90 c-zegel (14/9) met een vos.

Gastronomie en Wildtiere und Jagd

De reeks Kirchen in Österreich werd vervolgd met een zegel van 90 c (16/9) waarop de 700-jarige St. Stephan in Baden; op een zegel van 145 c (29/9) in de reeks Eisenbahnen komt een trein uit een tunnel waarmee 100 Jahre Mittenwaldbahn wordt gevierd; tot slot werd de reeks Sakrale Kunst in Österreich uitgebreid met een 145 c-zegel (29/9) die Hl. Michael/Hochaltar Mondsee toont.

De andere vier zijn: op 23/8 werd de 200e geboortedag van de schilder Rudolf von Alt herdacht met een 145 c-zegel waarop een schilderij van de Votivkerk, Wenen; op 31/8 een zegel (62 + 20 c) in het kader van het Jaar van de Jeugdfilatelie; een 70 c-zegel (22/9) 50 Jahre Alpenzoo Innbruck (steenbok), en tot slot de bergbeklimmer Gerlinde Kaltenbrunner op een 62 c-zegel (29/9), zij beklom als tweede vrouw in de wereld alle veertien 8000-ers.

Votivkerk en 50 jaar Alpenzoo

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.