Deel 1 2013: weer veel, maar wel interessant - Postzegelblog

Deel 1 2013: weer veel, maar wel interessant

7

Elk jaar wordt op de eerste dag van de driedaagse Postzegelshow Postex (19, 20 en 21 oktober, Americahal, Apeldoorn) het uitgifteprogramma voor de eerste helft van het dan komende jaar gepresenteerd. Zo ook dit jaar, en net als in 2012 telt ook de eerste helft van 2013 zeventien emissies op zeven emissiedagen. Op het oog een interessant programma.

De al sinds 2005 lopende reeks Mooi Nederland krijgt een vervolg en is nu gewijd aan klederdrachten, verder zal de 125-jarige Heidemij worden gevierd met een velletje, evenals het 100-jarig bestaan van Burgers’ Zoo, dan velletjes 1001 vrouwen, Nederlandse schrijvers, het Rijksmuseum. Molens en Wereld Bloeddonordag en de Europazegels 2013 met het gemeenschappelijke Posteurop-thema zullen postauto’s tonen.

Om alvast in de agenda te noteren: 2 januari, een velletje met tien Persoonlijke zegels (gegomd) 2013, Reinier Paping en op dezelfde dag een velletje persoonlijke zegels (zelfklevend), gewijd aan de eekhoorn; Paping (*1931) won in 1963 de Elfstedentocht, pas 22 minuten na hem kwam nummer twee over de finish, Jan Uitham; 28 januari, de eerste twee velletjes Mooi Nederland 2013: Staphorst en Bunschoten-Spakenburg, op de zegels hoofden van vrouwen in klederdracht; tevens verschijnt dan een velletje waarmee het 125-jarig bestaan van Arcadis/Koninklijke Nederlandse Heidemij zal worden herdacht.

De eerste serie Mooi Nederland verscheen in 2005; 25 februari, weer twee velletjes Mooi Nederland, nu aandacht voor Marken en Walcheren; tevens op die dag aandacht voor 100 jaar Burgers Zoo; 25 maart, ook in 2013 een velletje (van drie) Da’s toch een kaart waard!, en een velletje getiteld 1001 vrouwen; ik weet niet wat ik me hierbij moet voorstellen; 22 april, gelukkig doet PostNL weer mee in het kader van de Posteurop/Europazegels, die volgend jaar postauto’s als gemeenschappelijk thema hebben; tevens een velletje Nederlandse schrijvers, mogelijk naar aanleiding van de Boekenweek; 20 mei, deel V Mooi Nederland getiteld Noord-Veluwe en Rijksmuseum; op dezelfde dag verschijnt het verzamelvelletje Mooi Nederland 2013 met daarin één zegel van Staphorst, Bunschoten, Marken, Walcheren en Noord-Veluwe; 17 juni, een velletje Wereld Bloeddonordag en één Molens in Nederland.

Tweede helft 2013

Het programma voor de tweede helft van volgend jaar wordt waarschijnlijk in mei bekendgemaakt. Daarin — en ook in 2014 en 2015 — zal ongetwijfeld uitgebreid aandacht worden besteed aan 200 jaar Koninkrijk. Vijf nationale festiviteiten zullen in de periode 2013-2015 aandacht vragen voor de verworvenheden van 200 jaar Koninkrijk. De startbijeenkomst heeft op 30 november 2013 in Den Haag plaats; de slotbijeenkomst op 26 november 2015 in Amsterdam.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nederland Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.