Te veel van het goede? - Postzegelblog

Te veel van het goede?

13

Is het uitgifteprogramma van PostNL niet een beetje te overladen? Zeker, in vergelijking met kosten die aan andere hobby’s zijn verbonden, valt het misschien nog wel mee, maar een stapje terug zou, in het licht van de teruglopende economie, geen kwaad kunnen. Ook al om er voor te zorgen dat niet te veel verzamelaars het, wat Nederland betreft, voor gezien houden. Tot en met 8 oktober – op die dag verscheen in het kader van de Kinderboekenweek 2012 een velletje met twee zegels van € 2,50 — heeft het pakket Nederland al € 109,70 gekost.

Daar komen dan nog de velletjes Dag van de Postzegel (19 oktober, € 5,00), Kinderpostzegels 2012 (6 november, € 4,50) en de Decemberzegels (20 november, die € 8,00 zullen gaan kosten) bij. Dat houdt in dat er voor het hele jaarpakket Nederland € 127,70 moet worden neergeteld. En dan heb ik het nog niet eens over de eerstedagenveloppen, de mapjes, de Prestigeboekjes, of het jaarboek.

Stapje terug?

Kortom, een stapje terug zou geen kwaad kunnen. Maar daar ziet het er voorlopig niet naar uit, want telde het eerste half jaar 2012 zeventien emissies, ook voor de eerste helft van 2013 staan er zeventien gepland (meer daarover in de volgende rubriek). Bovendien wordt het binnenlandtarief nog eens verhoogd van 50 naar 54 eurocent.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nederland KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.