Stedelijk Museum Amsterdam had beter verdiend - Postzegelblog

Stedelijk Museum Amsterdam had beter verdiend

2

De heropening van het Stedelijk Museum in Amsterdam (23 september) had postaal iets beters verdiend. Het velletje dat PostNL een dag later (24 september) ter gelegenheid van de heropening uitgaf besteedt aandacht aan de heropening, zo beweert PostNL, door een architectuurtekening van de renovatie te combineren met details van tien grafische iconen die een sterke relatie hebben met het Stedelijk Museum.

Verder: het ontwerp kent verschillende niveaus die elkaar aanvullen. De basis is een lijntekening van het zijaanzicht van het museum na de verbouwing. Op de tekening is zowel het historische pand als de nieuwbouw (de ’badkuip’) en de grote kelderverdieping daaronder duidelijk te zien. Op een volgend niveau zijn pijlen weergegeven die de toeschouwer door de tentoonstelling leidt. Tot slot zijn details van tien relevante iconische beelden uit het museum afgebeeld, één per zegel.

Koude douche

Als je dit zo leest is het velletje volgens PostNL een grafisch ontwerp van de bovenste plank, maar ik denk dat veel verzamelaars er geen chocola van kunnen maken. Na de overzichtelijke velletjes van de laatste tijd, zoals dat waarmee 100 jaar NOS*NSF werd gevierd, dat met de Nederlandse rundveerassen en dat ter gelegenheid van 125 jaar Carré is dit een koude douche. Van het velletje waarin tien zegel in de waarde binnenland 1 (€ 0,50) bedoeld voor binnenlandse post tot 20 gram, zijn 225.000 stuks aangemaakt. Ook verschenen twee postzegelmapjes en twee eerste dagenveloppen. Artikelnummer 321161.

De tien iconen

En welke tien iconen worden verbeeld, van links boven af met de klok mee: Affiche Blues before Sunrise, Steve McQueen (Mevis Et Deursen), As I Opened Fire (Roy Lichtenstein, 1964), Prototype Zigzagstoel Versie 1 (Gerrit Rietveld, 1932), Logo Stedelijk Museum (Wim Crouwel, 1964), Wandschildering (Karel Appel, 1956), Barbie met parelketting (Marlene Dumas, 1997), Empathy Displacement 7 (Mike Kelley, 1997), Suprematistische compositie (Kazimir Malechich, 1915), Een voorwerp gemaakt…(Lawrence Weiner, 1988) en Nu 2 (Willem Sandberg, 1967).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.