’België stripland’ einde van reeks This is Belgium - Postzegelblog

’België stripland’ einde van reeks This is Belgium

1

België heeft 17 september de succesvolle reeks This is Belgium afgerond met de tiende editie getiteld ’België stripland’. Een slot dat bij België past, want België en stripverhalen vormen een echt succesverhaal. Al decennia lang veroveren Belgische striphelden de wereld en momenteel zijn er niet minder dan 700 striptekenaars actief in het land. Sinds eind jaren ’80 van de vorige eeuw geven de Belgische posterijen elk jaar ook een speciale postzegel uit rond één stripfiguur in de reeks Jeugdfilatelie.

In de tiende editie This is Belgium, België stripland treden er op de tien zegels in het velletje (waarde binnenland 1 – € 6,50) tien van de beroemdste striphelden op: Jommeke, Cori de Scheepsjongen, Guust Flater, Nero, Suske en Wiske, Kuifje, Lucky Luke, Jerry Spring, Blacke & Mortimer en De Smurfen.

Eerdere velletjes This is Belgium

Het eerste velletje This is Belgium verscheen in 2003 (7 juli) en was gewijd aan bezienswaardigheden, o.a. het monument Mardasson bij Bastogne. Vervolgens: 2004, bekende Belgen in de wereld met o.a. de astronauten Dirk Trimont en Frank de Winne, Jacques Rogge, die net is afgetreden als president van het IOC, Nobelprijswinnaar (geneeskunde) Christian de Duve en koningin Fabiola.

In 2005, moderne kunst; 2006, Belgische specialiteiten met o.a. trapistenbier, wafels en chocolade/pralines; 2007, wetenschap, 2008, muziek met o.a. Salvatore Adamo en Will Tura, en Jacques Brel; 2009, boeken en schrijvers, met o.a. Hugo Claus; 2010, mode en 2011, humor.

Zeilschip Zenobe Gramme

Nog meer op 17 september: de bekende Vlaamse striptekenaar William Vance, die meer dan tachtig albums op zijn naam heeft staan — hij werkte o.a. samen met Jean Van Hamme (XIII), Jean Giraud (Blueberry), Greg (Bruno Brazil) – heeft ter gelegenheid van het Nationaal Kampioenschap voor Filatelie Temsifil in Temse op een zegel met een waarde 1 (€ 0,65) het zeilschip Zenobe Gramme uit laten varen. Het schip verliet in 1961 de Boelwerf in Temse en het is vijftig jaar later nog altijd als trainingsschip in gebruik door de Belgische Marine. Er verscheen ook een geïllustreerd velletje met tien zegels en een frankeervignet.

Plak een boomblad

Tot slot een boekje met tien zegels in de waarde 1 (€ 6,50) onder de titel Plak een boomblad. Op de zegels de bladeren van een grootblad esdoorn, Japanse esdoorn, zwarte moerbei, lijsterbes, Japanse notenboom, ruwe berk, beuk, paardekastanje, wilde kardinaalsmuts en grootbladige eik.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Kuifje StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.