Bpost: Innovatief uitgifteprogramma 2013 - Postzegelblog

Bpost: Innovatief uitgifteprogramma 2013

6

Brieven posten zal in 2013 in België niet meer hetzelfde zijn. Van lichtgevende en warmtegevoelige postzegels tot zegels die naar chocolade smaken en ruiken: bpost pakt uit met een reeks innovatieve exemplaren. Dat is hoe bpost het uitgifteprogramma van 2013 benoemd. Echter Nederland ging, behalve in de chocoladesmaak al voor in de verschillende technieken.

In februari brengt bpost zegels uit rond verkeersveiligheid. “Deze postzegels zijn gedrukt met glow in the dark-inkt die in het donker reflecteert”, vertelt Johnny Thijs, CEO van bpost, in Het Belang van Limburg/Gazet van Antwerpen.

Vanaf maart geen vieze lijmsmaak, als je aan een postzegel likt. Dan brengt bpost zegels op de markt die zowel naar Belgische chocolade ruiken en smaken. In juni is het de beurt aan de warmtegevoelige zegels: er komen vijf postzegels met temperatuurgevoelige inkt om de honderdste verjaardag van het KMI te vieren.

Behalve technologische hoogstandjes is ook voor vernieuwende vormgeving gekozen’, zoals met een panoramisch beeld van de markt van Doornik op een smal blaadje, in plaats van het normale rechthoekige blaadje. ‘Ons bedrijf volgt de nieuwste evoluties in de technologische wereld op de voet’, zegt Thijs. ‘Sinds dit jaar dragen onze zegels het FSC-label. Ze zijn dus volledig ecovriendelijk, en we zijn op dit vlak nummer één in de wereld van postoperatoren.’

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Marc37 op 8 november 2012 om 21:16

  Daar kan PostNL nog van leren.

 • Reintejdevos op 8 november 2012 om 22:51

  Wie ze wil bekijken:

  http://www.bpost.be/site/nl/postgroup/press/picturelibrary/index.html

  en ga naar de postzegels van 2013!

 • goudzoeker op 9 november 2012 om 11:36

  Nogmaals, daar kan Post.nl van leren. Het uitgifteprogramma voor de tweede helft van 2013 is nog niet eens bekend. Over de afbeeldingen van de zegels hebben we het maar helemaal niet. Geen land in West- Noord- en Zuid-Europa dat zo raar doet als Nederland

 • Lars op 9 november 2012 om 18:31

  @Goudzoeker,
  En volgens mij is het ook nog niet eens bekend hoeveel zegels het worden in het eerste half jaar van 2013.
  Ik kan nergens vinden of het velletjes van 10 verschillende worden of iets anders!

 • freddy poelmans op 12 november 2012 om 13:39

  Mensen, eerlijk gezegd zou het ons verzamelaars veel aangenamer zijn als BPost geen zegels meer uitgaf met het europees tarief 3 (vier velletjes met elk 2 van dergelijke zegels, kosten elk 6,18 euro!) en wie gaat ooit die zegels gebruiken? Je moet begot een superzware brief schrijven om dat tarief van 3,09 euro nodig te hebben.
  Naargelang je ofwel in Leuchturm/Kabe of Lindner/DAVO verzamelt, heb je voor 1 x België in 2013 respectievelijk 103,62 of 202,24 euro nodig. Met een dergelijke financiële aderlating staat België in de top 5 in de wereld! En daar zijn ze bij Bpost blijkbaar fier op!
  Sinds 2006 verzamelijk ik Belië niet meer! Trop is teveel en teveel is trop, zei een voormalige Belgische Premier (VDB) en dat geldt ook voor mij!

 • Reintejdevos op 12 november 2012 om 15:03

  Freddy,

  zo’n presentatie kost ook! Waren de Marcolini’s lekker???

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)