Westlandpost: brief aan een baron - Postzegelblog

Westlandpost: brief aan een baron

2

Op mijn zoektocht naar  Westlands filatelistisch materiaal  vond ik een envelop uit 1801. De brief was door ene heer Van Alphen uit Gorinchem verzonden naar Baron H. Collot d’Escury  te ‘s-Gravenhage.  De inhoud betreft de afwikkeling van een nalatenschap.De Baron was ook Heere van Naaltwijk, Sliedrecht en Niemantsverdriet, enz. enz. Vol trots heb ik de brief in mijn verzameling bewaard. Vorig jaar kwam de ontknoping:  er bestaat in Nederland nog een plekje Naaldwijk namelijk in de buurt van Sliedrecht.

Zo’n  stuk  hoort dus eigenlijk niet in een streekverzameling van Westland maar is wel leuk om erbij te hebben.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Thematisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Mijn naam is Jos Boon. Mijn verzamelinteresse omvat alle zaken die te maken hebben met postale aangelegenheden met Westland en Hoek van Holland (tot 1914 hoorde dat ook bij Westland).

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Frank van den Hoven op 27 oktober 2012 om 17:25

    Zeker leuk om erbij te hebben in een Westlandcollectie, ook omdat het Sliedrechtse Naaldwijk naast het Westlandse Naaldwijk de enige andere plaats in ons land was met die naam. Niemandsverdriet moet overigens Niemandsvriend zijn. Scheelt maar een paar lettertjes, maar betekent wel het tegenovergestelde ;-)

  • Frank van den Hoven op 27 oktober 2012 om 17:29

    P.S. kennelijk was de Heer in kwestie gezien het ‘enz. enz.’ heer van nog meer heerlijkheden. Maar die hadden dan in ieder geval geen betrekking op Sliedrecht want daarin lagen alleen de drie bovengenoemde heerlijkheden.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)