Persoonlijke postzegels te kust en te keur - Postzegelblog

Persoonlijke postzegels te kust en te keur

13

Op Postzegelblog wordt veel aandacht besteed aan uitgegeven persoonlijke postzegels van Nederland. Niets mis mee, maar wist u dat veel andere landen ook persoonlijke postzegels uitgeven? Oostenrijk is ook zo’n land dat veel persoonlijke postzegels kent. Ook de moeite waard om je eens te verdiepen in de persoonlijke postzegels van Japan. Verdiepen ala, maar deze zegels zien te vinden en in je verzameling te krijgen is twee.

Daarnaast vind u in ons mededelingenblaadje alweer het 7e vervolg van Oceanië, een werkelijk schitterend postzegelgebied, waarbij het ook niet gemakkelijk is om daar postzegels van in je verzameling te krijgen. Hier als voorproefje het artikel  Oostenrijk en persoonlijke postzegels.

Oostenrijk en persoonlijke postzegels

Wie denkt dat Nederland het land van de persoonlijke postzegels is, heeft het goed mis. Oostenrijk doet zeker hier niet voor onder. Vanaf 27 oktober 2003 geeft Oostenrijkpersoonlijke postzegels uit. Ook zij hebben gekozen voor een geel of blauw gekleurd “raam” wat je liggend of staand kunt gebruiken om je afbeelding te plaatsen. De laatste jaren, vanaf 2011, heeft de Oostenrijkse Post het “raam” veranderd en de is de gekleurde balk verdwenen. Op de site van Kosel kunt u een hoofdstuk vinden over uitgebrachte persoonlijke zegels. Je komt dan ook hele leuke dingen tegen met bijvoorbeeld prachtige vellen met 20 verschillende zegels over vliegtuigen. De zegelranden zijn daarbij weer voorzien van bijpassende tekens of vlaggen. Wie nog geld overheeft kan investeren in de zeer vele persoonlijke zegels van Oostenrijk.


Lees hier het oktobernummer van het verenigingsblad van de Leerdamse postzegelvereniging. (pdf 2,07 mb).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (13) Schrijf een reactie

 • Reintejdevos op 12 oktober 2012 om 16:40

  Arie als je zin hebt:

  http://www.galeoptix.nl/fila/at_pers.htm

  Hoog tijd om na 5 jaar dit verhaal weer eens bij te werken, maar ja er komen steeds weer leuke dingen langs….

 • Marcel Vos op 24 oktober 2012 om 17:57

  Oostenrijk heeft niet alleen Osterreich maar je kan ook kiezen voor Austria en dan met het zelfde raam .

  Nederland ( PostNL ) is het goedkoopste op dit gebied , de andere landen zijn veel duurder . Probeer eens een particuliere uitgave te krijgen die zijn best prijzig .

 • Reintejdevos op 24 oktober 2012 om 18:49

  Marcel,

  en er waren gele en blauwe ramen!

 • Marcel Vos op 24 oktober 2012 om 19:27

  Zijn deze er niet meer te bestellen daar Rein? Zijn het nu anderen .

  Nu ik dit weer eens lees vind ik het een uitdaging om eens deze zegels te kunnen krijgen maar dan wel de prive zegels en niet van de post zelf .

 • Arie Versluis op 24 oktober 2012 om 22:40

  Fantastisch die reacties op de persoonlijke zegels van Oostenrijk.
  Vanavond was ik nog even een partijtje postzegels van Thailand in mijn boek aan het steken.
  Ook Thailand geeft persoonlijke postzegels uit, o.a. in 2006.

 • Marcel Vos op 24 oktober 2012 om 23:02

  Dat is zeker zo met de Aziatische landen het blijkt daar populairder te zijn als in Europa .

  Zuid Korea heeft oa ook aandacht gegeven aan de vellen ( er zijn meer landen ). Die vellen kunnen ook aangepast worden en de indeling van het vel met zegels is ook anders.

  Het is daarom niet voor niets dat daar de vellen ook prijziger zijn bij bestellen.

  Dat is een keuze die je moet maken, somber en laag in de prijs of veel mooier maken maar wel er goed voor moeten betalen.

  PostNl is dus de goedkoopste in de persoonlijke zegels tot nu toe.

 • Lars op 24 oktober 2012 om 23:45

  @Arie
  En de Thaise Post doet dit niet te zuinig!
  Tentoonstelling hier, evenement daar, provincievelletjes, etc. En bijna allemaal vellen in A4 formaat! Vaak met verschillende zegels met ‘persoonlijke’ aanhangsels.
  Ik heb daar een keer op zo’n tentoonstelling een vel laten maken met mij erop. Wel leuk voor de heb. Koste 120 baht (€3).

 • aadb op 25 oktober 2012 om 00:48

  @Tsja en o zo handig om te gebruiken A4 hoe verzin je het . Totale onzin en in navolging van die Indonesie uitgevers totaal de weg kwijt maar ja mens z,n zin mens z,n leven leuke hebbe dingetjes voor weinig geld leuk souvenir voor thuis !!

 • Marcel Vos op 25 oktober 2012 om 07:36

  AadB het gaat niet om een zegel in A4 formaat , dat zou ook echt belachelijk zijn . Het zijn vellen met zegeltjes in A4 formaat .

  Hoeveel zegeltjes zitten er op Lars?

 • aadb op 25 oktober 2012 om 12:58

  Marcel@tsja een velletje postzegel op A4 is ook wel handig zeker bij het opbergen ,Misschien vergeten we dat postzegels bedoeld zijn om post mee te frankeren .Al hoewel
  dit stadium al een gepasseert station blijkt te zijn .

 • Marcel Vos op 25 oktober 2012 om 14:20

  AadB, zelf zie ik ook graag de zegel zodat ze wel functioneel zijn . Nu vermoed ik wel dat de zegels te gebruiken zijn en in die term zijn ze functioneel .

  Maar we zijn niet het zelfde , bedenk dat er verzamelaars van postzegels zijn die het gaat om het plaatje , thema en zo wat functioneel voor hun.

  Een buitenlandse postzegel is zeker functioneel maar waar functioneel, in het land van uitgifte . Deze verzamelaars in Nederland verzamelen wel iets wat functioneel is maar ook weer niet omdat hij of zij er hier niets mee kan dan alleen verzamelen.

  Zo heb je de persoonlijke zegels . Nu heb ik het idee dat die personen die het verzamelen, gericht zijn op deze zegels en zij weten dat ze die kunnen gebruiken , dus functioneel kunnen zijn.
  Nu er ook een 1 op staat is het gek weg een soort waarde documentje die niet meer de inflatie kent maar zelfs in waarde stijgt . ze zijn wel duurder in de aanschaf maar over 3 jaar kan het al zijn dat hij meer waarde heeft dan de aanschaf waarde .

  het belangrijkste is zo te verzamelen zodat je er zelf lekker bij voelt .

 • Lars op 25 oktober 2012 om 15:50

  @Marcel
  In ‘mijn’ vel zitten 12 zegels (3 series van 4) met 12 aanhangsels.
  Bijna alle A4 vellen bestaan uit 10 of 12 zegels/aanhangsels.
  Sinds vorig jaar zijn er ook kleinere vellen met 4 zegels/aanhangsels.
  Veel Thaise zegels, ook complete series, kunnen voorkomen in ‘persoonlijke’ vellen.

  Tot zover ik weet worden deze vellen in Thailand zelf door niemand verzameld. Het zijn er ook gewoon veel te veel. Bijvoorbeeld elke 2 jaar provincievelletjes. Er zijn 76 provincies, dus tel maar uit…
  En dat ze 4x de frankeerwaarde kosten zal ook niet echt meewerken.

 • Marcel Vos op 25 oktober 2012 om 18:37

  Bedankt Lars,

  het is in ieder geval leuk dat er 3 soorten zegels in zitten.

  Wat je al aanhaalde is er is veel te veel en dat is ook met de persoonlijke zegels zo in Nederland maar dat niet alleen ook de standaard zegels die uitgegeven worden in dit en dat .

  Maar nu kunnen we tussen al die velen uitgaven die uitgaven zoeken die ons wat doen. Thema , typen dan blijft er niet zo veel meer over.

  Ik zelf verzamel dus ook niet alle persoonlijke zegels die maar uitgegeven worden of de standaard zegels, ze moeten mij wat doen en anders blijven ze liggen. Het is wel anders met de verkoop dan moet je niet direct aan je zelf denken maar het brede publiek.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)