Liechtenstein start vijfdelige reeks Sammlungen - Postzegelblog

Liechtenstein start vijfdelige reeks Sammlungen

3

Liechtenstein heeft voor 3 september twee bijzonder thematische emissies gepland. Het gaat om de eerste serie van een vijfdelige reeks getiteld Sammlungen in Liechtenstein met als thema Klassieke auto’s en een velletje met acht zegels waarop beroemde figuren uit de klassieke literatuur.

Bij de oldtimers gaat het om auto’s die alle voor 1921 werden gebouwd: een Brasier raceauto uit 1908 (85 rp), een door stoom aangedreven Stanley Steamer uit 1911 (100 rp), een in 1915 gebouwde Ford T Speedster (140 rp) en tot slot een Hinstin gebouwd in 1920 (190 rp). Bijzonder is dat het op de zegels niet om foto’s gaat maar om olieverfschilderijen van de Canadees Mark Heine. Elke zegel zit ook in velletjes van zestien stuks.

Beroemde literaire figuren op postzegels

Grappig zijn ook de beroemde figuren uit de klassieke literatuur. Het gaat om Baron von Münchhausen, Sherlock Holmes, Robin Hood, Quasimodo, Tijl Uilenspiegel, Hamlet, Robinson Crusoë een Don Quichot. Zoals altijd ook nu maximumkaarten. Jammer is dat bij de beroemde figuren de afbeeldingen op de kaarten identiek zijn aan die van de zegels.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Liechtenstein Auto’s UilenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.