Eerste postzegel voor Heemkundekring Rosmalen - Postzegelblog

Eerste postzegel voor Heemkundekring Rosmalen

0

De Heemkundekring Rosmalen is in aanloop naar haar 25 jarig bestaan in 2014. Er is een werkgroep samengesteld om ideeën aan te dragen om deze heugelijke gebeurtenis meer aandacht te geven. De primeur van het eerste idee wat het levenslicht is gaan zien. Is de uitgave van de eerste postzegel met daarop het logo van Heemkundekring Rosmalen. De postzegel is gedrukt in een zeer beperkte oplage en is nog (niet) te koop voor belangstellenden.

De zegel wordt nu gebruikt voor promotiedoeleinden door het bestuur en de werkgroep HKR 25 jaar. Deze eerste postzegel is op toepasselijke wijze aangeboden aan burgemeester T. Rombouts van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Men heeft een van de bekende prentbriefkaarten van Rosmalen voorzien van deze postzegel en verstuurd via de normale postverzending. Men heeft nu in beraad of er een totale postzegelserie op de markt kan komen. De zegels kunnen dan worden voorzien van Rosmalense kenmerken zoals de standerd molen, het wiel van Armando,Lambertuskerk en Coudewater.

In de afgelopen jaren is er al vraag geweest naar Rosmalense postzegels. De plannen zijn tot dusver niet tot uitvoering gekomen. In de historie van de postverzending kent men alleen de poststempels van voormalige PTT vestigingen in Rosmalen.

Heemkundekring Rosmalen zet zich in tot het uitdragen van de rijke erfgoed en zijn geschiedenis van Rosmalen en wil zoveel mogelijk mensen hier bij betrekken. Men geeft lezingen, heeft een eigen blad genaamd Rosmalla en publiceert verhalen , foto’s en wetenswaardigheden. De pers wordt regelmatig op de hoogte gebracht van haar activiteiten. Hiervan zijn de wekelijkse rubriek in de Rosbode en ROS kabelkrant mooie voorbeelden.

Een doel is ook om de band met de jeugd te versterken. Door bijvoorbeeld scholen enthousiast te maken d.m.v. educatieve projecten. Als handvat heeft men de kennis van de module Rosmalen van Boschlogie III. Het is een zinvol project want geschiedenis verbindt, is leerzaam en van alle tijden. Geschiedenis herhaalt zich keer op keer. Met de kennis van het verleden is met het heden meester. Men ziet ook dat het een kloof tussen de generaties kan dichten. Er zijn tussen mensen meer overeenkomsten dan verschillen.

Lid worden of een een financiële bijdrage leveren voor het 25 jarig bestaan is mogelijk. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.heemkundekringrosmalen.nl. Het Heemhuis is te vinden in Cultureel Centrum Perron 3 , Hoff van Hollantlaan 1 , 5243 SR Rosmalen. Maandagavond is de vaste avond en er zijn dan altijd mensen aanwezig.

Bron: Thuis in het nieuws
Tekst en foto: Rob Hoogeboom

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)