22 september: uitreiking mooiste Europazegel 2012 - Postzegelblog

22 september: uitreiking mooiste Europazegel 2012

2

De Russiche Europazegel/Visit is in Parijs door een internationale jury onder voorzitterschap van David E Failer van de United Nations Postal Administration (UNPA) uitgeroepen tot de mooiste Europazegel 2012. Het gemeenschappelijke Posteuropthema is dit jaar Visit, een toeristische uitnodiging om het ’uitgevende’ land te bezoeken. De Russische post heeft dat bijzonder mooi in beeld gebracht. Op de 15 p-zegel staat een vrouw in klederdracht uitnodigend in de opening van een poort met op de achtergrond een bezienswaardigheid.

De keuze was overigens bijzonder moeilijk, aldus Failor: ’a wide variety of attractive and well designed entries’. Van de ruim zestig Posteuroplanden hadden 55 zegels ingezonden. De prijs werd 22 september in Brussel op de Belgian Philatelix Grand Prix uitgereikt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Rusland Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.