Dit weekend: Filafair…! - Postzegelblog

Dit weekend: Filafair…!

1

Vandaag en morgen is Filafair… in ’s-Hertogenbosch en tijdens de beurs verschijnen er weer nieuwe (persoonlijke) postzegels. Onder andere verschijnen de beurspostzegelvelletjes en ook zal in de stand van PostNL een bijzonder poststempel worden gebruikt.

In de velrand van de beurspostzegels zien we de glas-in-lood-ramen van de Sint Jan. Elke dag verschijnt een nieuw velletje waarbij de velrand dezelfde uitstraling heeft. Op de persoonlijke postzegels zien we elementen van de Sint Jan die aan de buitenkant van de kerk te vinden zijn. Deze persoonlijke postzegels worden uitgegeven door PostNL. Aan de stand worden deze velletjes per 2 sets tegen een aantrekkelijke prijs verkocht.

In het stempel, dat werd ontworpen door Birza Design uit Deventer, zien we het element van de glas-in-lood-ramen terug. Inmiddels heeft de Sint Jan al heel vaak centraal gestaan op diverse postzegels en nu ook in de ontwerpen van de bijzondere poststempels.

Tijdens de derde Filafair… 2012 zijn handelaren uit binnen- en buitenland met hun brede sortering aanwezig in de Maaspoort Sports & Events. Filafair… geeft ook zelf persoonlijke postzegels uit met het thema “Bossche Beelden”. Verder nemen gespecialiseerde verenigingen als de Plaatfout, Persoonlijke Postzegel verzamelaars en Jeugd Filatelie Nederland deel.

Ook de ’s-Hertogenbossche Filatelistenvereniging is aanwezig met een eigen informatiestand, evenals meerdere regionale algemene verenigingen. Verder zijn er stands van DAVO en Importa met tal van filatelistische accesoires in de aanbieding. Onder de sponsoren mogen wij begroeten de Stichting GSE Filatelie, een samenwerkingsverband van PostNL, de NVPH en de KNBF, welke in de vorm van een financiële bijdrage onze activiteiten ondersteunen.
De entreeprijs bedraagt € 3,00 per volwassenen per dag. Elke betalende bezoeker ontvangt een gratis willekeurige postfrisse “Bossche Persoonlijke Postzegel” voor de verzameling. Jeugdige verzamelaars ontvangen een serie attentiezegels. Al met al zeker de moeite waard om de 3e Filafair… 2012 te bezoeken!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Kees Verhulst werkt in het dagelijks leven voor de Rijksoverheid. Zijn interesse binnen de filatelie gaat met name uit naar de moderne poststempels vanaf circa 1980.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)