Pakje mag vandaag geopend worden - Postzegelblog

Pakje mag vandaag geopend worden

7

100 jaar geleden besloot Burgemeester Johan Nygård een pakje te maken met de voorwaarde dat zijn pakketje pas na exact honderd jaar mocht worden geopend. Het houdt deze dagen de gemoederen in het Noorse dorp Sel flink bezig. Met dus alleen die voorwaarde: pas na exact een eeuw kijken wat er in zit.

De gemeente Sel heeft woord gehouden. Het pakketje maakte wat omzwervingen, maar ligt ondertussen alweer lange tijd in een vitrine van het lokale museum. Het pakketje weegt 3,1 kilogram, is 40 centimeter breed, 28 centimeter lang en 9 centimeter dik. Wat zou de inhoud zijn?

Ook nieuwsgierig? De Noorse zender VGTV zendt het openen vanaf 18.00 uur live uit. En uh… tja, ik lees toch echt de dat er 26 augustus op staat… maar waarom ze daar nou toch van gaan afwijken, dat vertelt het verhaal nog niet.

Bron: NRC

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (7) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)