Afrika-Studiecentrum 65 jaar - Postzegelblog

Afrika-Studiecentrum 65 jaar

3

Op 12 augustus 2012 bestond het Afrika-Studiecentrum in Leiden 65 jaar. Het werd opgericht als ‘Afrika-Instituut’ waaruit later het Afrika-Studiecentrum (bibliotheek, documentatiecentrum, wetenschappelijk instituut) en het Netherlands African Business Council (eerst in Rotterdam, nu in Den Haag) voortkwamen. Het jubileum van het ASC wordt op allerlei manieren gevierd en ter gelegenheid van dit feestelijk jubileum is ook een postzegel uitgebracht.

Wie interesse heeft in de activiteiten van het ASC kan kijken op www.ascleiden.nl. Wie de postzegels wil bestellen kan contact opnemen met asc@ascleiden.nl.

Op het Leidse adres van het ASC (Wassenaarseweg 52, 3e verdieping) is een kleine tentoonstelling ingericht met van alle vijftig Afrikaanse gebieden die in 1947 postzegels hadden.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • Jan van Tellingen op 14 augustus 2012 om 08:33

  @Ton Dietz, je voorgangers en alle leden van het ASC van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Hoe ervaar je het om een eigen postzegel uit te brengen. vr gr de fietslatelist.

 • willem hogendoorn op 14 augustus 2012 om 18:17

  Ja Ton, gefeliciteerd en leuk dat er weer een persoonlijke postzegel over uitkomt. Deze ga ik zeker bestellen voor mijn Leiden-verzameling. De zegel van vorig jaar februari vond ik al leuk, maar deze is ook zeer geslaagd.

 • A.Vermeer op 10 september 2012 om 13:29

  Graag ontvang ik een vel persoonlijke postzegels 65 jaar African Studies Centre.
  A.Vermer
  Watertuin 54
  3648 GD Wilnis

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)