Denemarken serveert vier heerlijke sandwiches - Postzegelblog

Denemarken serveert vier heerlijke sandwiches

4

In de afgelopen jaren hebben allerlei drankjes (zoals bier en wijn), als ook wijngaarden, en mooie opgemaakte schotels hun weg gevonden naar postzegels. Denemarken heeft op 1 juni ook vier ’eten-zegels’ uitgegeven, met daarop vier van de meest populaire (Deense) sandwiches (open sandwiches).

Elke zegel representeert een klassiek genre: een sneetje met ei en garnalen (6,00 Dkr.); een met schijfjes worst (ook 6,00 Dkr.), een heerlijke aardappelsandwich (8,00 Dkr.) en tenslotte een met gebraden rundvlees (16,00 Dkr.).

Er werden ook twee postzegelboekjes uitgegeven, één met 2 x 5 6,00 Dkr.-zegels, en één met 10 x 8,00 Dkr.-zegels. Bijzonder grappig is een velletje met daarop een dienblad waarin acht zelfklevende zegels: drie keer ei, drie keer worst en twee keer aardappelen (prijs 52,00 Dkr.). Aan beide kanten van het blad staat een (half) bord en zijn de voorzijden van een mes en een vork zichtbaar.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DenemarkenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.