Duitse vuurtorenreeks krijgt al body en meer themazegels - Postzegelblog

Duitse vuurtorenreeks krijgt al body en meer themazegels

0

Aan sommige permanente reeksen komt (althans tot nu toe) geen einde. Denk aan de oudste reeks, de Noorse Posthoorn, of de Britse Machin, het Deense Klein rijkswapen (drie leeuwtjes), en ook (al) aan de Beatrixen. Maar ook bijzondere reeksen kunnen fors zijn, zoals de al lang lopende Italiaanse Toeristische reeks, de nog lopende Oostenrijkse reeks Moderne Kunst en de afgeronde Oostenrijkse reeks Mooi Oostenrijk.

Verzamelaars enthousiast

Hoewel nog niet zo aan de lengte als de genoemde bijzondere reeksen begint zich in Duitsland ook een reeks te vormen die al aardig aan de maat is en zelfs al enkele permanente en bijzondere reeksen heeft ingehaald. Het gaat om de bijzondere reeks Leuchttürme (de Deutsche Briefmarken Zeitung: Sammlers sind begeistert) die inmiddels zelfs een cultstatus heeft bereikt. Op 12 juli verschijnen nummer 17 en 18, Kleiner Leuchtturm Borkum (45 c) en Arkona (55 c). Vorig jaar augustus heb ik een overzicht gegeven, in het artikel Duitsland: Alle postzegels uit de vuurtorenreeks zijn alle acht de voorgaande sets te zien.

Meer themazegels

Op 2 mei en 14 juni had Duitsland nog meer thema in de aanbieding: een 55 c-zegel ter gelegenheid van het EK-voetbal (ook in boekje en als zelfklevende zegel); de eerder uitgegeven vuurtorenzegel met de toren Arngast (55 c), nu zelfklevend; deel III Vakwerkgebouwen in Duitsland, Bad Münstereifel (165 c).

Verder een bijslag mileuzegel (55+25 c), een scène uit het sprookje De kikkerkoning; de Europazegel/Visit (55 c), tevens deel III in de Post-reeks Feriën in Deutschland, Zomervakantie.

Daarnaast deel VII in de reeks Deutsche Malerei (260 c), Balkonscène van Adolph Menzel (1815-1905); 200 jaar sprookjes van de gebroeders Grimm (55 c), ook zelfklevend van de rol.

En tot slot 150 jaar Duitse koren (85 c) en een gemeenschappelijke uitgifte met Liechtenstein (75 c) waarop de Pfälzer Hütte (2108 m.).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Duitsland Liechtenstein Europa CEPT VuurtorensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.