Duurzame initiatieven en alternatieven - Postzegelblog

Duurzame initiatieven en alternatieven

0

In het sinds kort bij veel filatelisten bekend geworden tijdschrift ‘Seasons’ stond in het aprilnummer 2012 korte en lichtvoetige ‘filatelistische nieuwtjes’. Echt toepasselijk voor de verzamelaar in de vakantieperiode.

Niet alleen voor brieven

De inspiratie voor dit stoere rugzakje van canvas met leer komt van een haast zeldzaam fenomeen: de postzak. Verkrijgbaar in donkerblauw, camel en gebroken wit. Waar? www.kikany.com. Prijs? Vanaf 165,00 euro.

Tafelen voor filatelisten

Dat ontwerpster Anne Fabricius Moller een voorkeur heeft voor de klassiekers onder de postzegels, blijkt wel uit haar collectie linnen theedoeken en linnen tafellakens uit de Stamp Collection. Waar? www.aaa.fff.mmm.dk. Prijs? Per meter 80 euro.

In de bonen

Vanuit de luie stoel goede koffie bestellen? Wie een (vrijblijvend) abonnement neemt, kan voortaan elke week thuis versgebrande koffie laten bezorgen. Waar? www.mijnkoffiepost.nl.

Souvenir

Het lijkt een luchtpostenvelop, maar in werkelijkheid is dit de omslag van een fotoalbum. De afbeelding is een ‘via air mail’-envelop, voor het eerst bezorgd in 1911 in India. Waar? www.anthropologie.eu. Prijs? 14 euro.

Bezorger avant la lettre

Een ode aan de postduif : tot ver in de 20e eeuw als trouwe postbezorger ingezet. Katoenen servetten, afmetingen 40 x 40 cm. Waar? www.thornbackandpeel.co.uk. Prijs? 18,16 euro.

Tas van postzak

PostNL maakt van oude juten postzakken tassen. Het postbedrijf wil de zakken met opdruk PTT Post een tweede leven geven. Er zijn van een hippe schoudertas en weekendtas met de hand gefabriceerd (ieder 250 exemplaren). Prijs? Schoudertas 139,95 euro, weekendtas 159,95 euro. Waar? Twish.nl.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)