75 jaar Stadion Feijenoord, geen woorden maar daden - Postzegelblog

75 jaar Stadion Feijenoord, geen woorden maar daden

1

Dit jaar viert De Kuip zijn 75 jarig bestaan. Reden voor PostNL om een postset aan Stadion Feijenoord, zoals de officiële naam luidt, te wijden. Architect Leendert van der Vlugt ontwierp het stadion naar een idee van de toenmalige voorzitter van Feijenoord, Leen van Zandvliet. De kern was eenvoud. Nu 75 jaar later heeft het Rotterdamse stadion nog niets van zijn kracht verloren.

Stadion Feijenoord

Op een ochtend in de jaren dertig ontwaakte Feijenoord-voorzitter Leen van Zandvliet uit een droom: een dubbelrings stadion met vrije zichtlijnen. Eenvoud en souplesse. Een stadion gebouwd voor Feijenoord, volgens de Feijenoord-mentaliteit: Geen woorden, maar daden. Nog voor de eerste paal de grond in ging was de bijnaam voor Stadion Feijenoord al een feit: De Kuip. In 1935 werd met de bouw begonnen en de opening was op 27 maart 1937. Inmiddels staat Stadion Feijenoord zelfs op de monumentenlijst.

Verkoop en geldigheid

De postset is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via Collect Club in Groningen en via www.postnl.nl/postset. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Verkoopprijs

De verkoopprijs van elke postset is € 4,95. De set bevat 3 postzegels met frankeeraanduiding Nederland 1 en 3 ansichtkaarten.

Technische gegevens

Artikelnr: 720051
Oplage: 4.000
Drukkerij: Joh. Enschede Security Printers, Haarlem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

  • J.S. op 27 augustus 2012 om 18:23

    Inmiddels zijn de postsets een serieus verzamelgebied geworden, niet in de laatste plaats omdat ze allemaal een plaatsje hebben gevonden (en een plaatje hebben gekregen) in de Catalogus Nederlandse Persoonlijke Postzegels. Bij PostNl is dit kennelijk ook niet onopgemerkt gebleven, getuige het feit dat de postsets en postboxen, die aanvankelijk euro 3,95 kostten, al redelijk snel een prijsstijging van euro 1,00 (25%) ondergingen tot euro 4,95 (onder het motto dat het Luxe postsets waren. JKennelijk ruikt PostNL echter nog meer verzamelaarsgeld, want de recent verschenen postset met als thema het WK wielrennen moet inmiddels al euro 5,95 gaan kosten (binnen een jaar een nieuwe prijsstijging van 20%)! Ze lijken wat mij betreft wel gek geworden bij PostNL! Voor een simpel postzegelvelletje met een frankeerwaarde van euro 1,50 betaal je nu al 4x de frankeerwaarde! Dit gaat wat mij betreft nergens meer over een is buiten elke proportie. Als het echt zo slecht is gesteld met de financiële positie van PostNL dat hiermee de gaten gedicht moeten worden dan is er wat mij betreft maar 1 advies: stop er dan maar meteen mee!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)