Publiekprijs beste Europazegel 2012 - Postzegelblog

Publiekprijs beste Europazegel 2012

4

Maandag was al te lezen dat een deskundige jury de inzending van Rusland als winnaar van de Europazegels 2012 koos. Het publiek kwam tot een andere keuze: Hongarije won met een flinke voorsprong op Turkije en Kroatië.

Tot en met 10 juni kon iedereen via de website van PostEurop online stemmen op de zegel van zijn of haar keuze. Er werden 8063 stemmen geregistreerd, 45% meer dan vorig jaar. 1602 van deze stemmen waren voor Hongarije.

Winnende Europazegel

De winnende zegel van Hongarije is een van de twee Europazegels die de Hongaarse grafische artiest Ágnes Rozmann ontwierp. Het belangrijkste motief van de zegel is de online landcode van Hongarije: .HU. Die code is gevuld met paprika’s en druiven. Van het velletje zijn 100.000 exemplaren gedrukt door drukkerij Pénzjegynyomda.

“Filatelie blijft een belangrijk onderdeel van de Hongaarse gemeenschap en verzamelaars houden het heel erg levend. We zijn trots op onze inzending dit jaar en bedanken het publiek voor hun steun “, aldus Gábor Péterffy, hoofd filatelie van Magyar Posta.

In de afgelopen vijf jaar won Hongarije al vier keer deze jaarlijkse competitie. Turkije werd dit jaar tweede met 832 stemmen en Kroatië eindigde met 444 stemmen als derde.

Turkije tweede plaats

Nummer drie: Kroatië

De juryprijs en de publieksprijs worden uitgereikt op 22 september tijdens de Belgian Philatelic Grand Prix in het stadhuis van Brussel.

De mooiste?

Smaken verschillen en misschien komen er wel veel stemmers uit Turkije en Kroatië, maar die zegels zouden mijn keuze niet zijn. Zeker niet als je de andere inzendingen bekijkt, waarvan er op Postzegelblog in april al wat te zien waren. De winnende postzegel van Hongarije vind ik wel mooi en de zegel van Rusland die de juryprijs won ook. Wat vinden jullie?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Kroatië Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • Arjan op 21 juni 2012 om 11:58

  Geheel ongenuanceerd vind ik de Hongaarse zegels niet zo bijzonder. Wel aardig gevonden om de afbeeldingen in de letters te plaatsen maar het zou mij niet doen besluiten Hongarije te gaan bezoeken. Kijkende naar de zegels die in april waren afgebeeld, vind ik Monaco en Bulgarije twee series waarvan ik wel denk: oh, dat zou ik wel eens in het echt willen zien.
  Qua ontwerp vond ik Roemenië het verfrissends. Ik zou denk ik voor die serie gekozen hebben.

 • Lars op 21 juni 2012 om 14:48

  Vreemd (of verdacht?) dat Hongarije bijna elk jaar wint. Die zegels van Turkije vind ik gewoon lelijk. Er is daar een hoop te zien en dat hebben ze allemaal op twee zegeltjes gepropt.
  De eerste zegel van Kroatië is wel mooi, alleen die met het standbeeld vind ik een beetje raar. Wat doet die man eigenlijk?! Nou, dan vind ik die Russische zegel met een mooie dame toch uitnodigender!

 • Ton op 21 juni 2012 om 17:22

  met 8063 is het blijkbaar geen aantrekkelijke competitie om aan mee te doen

 • paulv op 22 juni 2012 om 17:39

  De man van het standbeeld kamt zijn haar

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)