Ruim 12.000 Slachte-marathonzegels 2012 - Postzegelblog

Ruim 12.000 Slachte-marathonzegels 2012

2

Dit jaar is voor de vierde keer de Slachtemarathon over oude middeleeuwse zeekeringsdijken in het noordwesten van Friesland uitgeschreven. De tocht wordt steeds in een Olympisch jaar georganiseerd.

Er is in Raerd (Rauwerd, in het midden van de provincie) gestart en in Oosterbierum (nabij de Waddenzee) is gefinisht (zie artikel van 15 juni 2012).

Alle deelnemers die de 42 kilometer lange tocht hebben volbracht, ontvingen een in een doorzichtig plastic blok (6 x 5 x 2 cm) gevatte speciale 4e Slachtemarathon-zegel 2012 (de trofee voor de wandelaars) met daarop twee facetten van de wandel- en hardlooptocht:

  • Een oranje afbeelding met twee hollende benen van een hardloper van de Slachtemarathon.
  • Een scene uit een superkort toneelstukje met een boot (die voortgeduwd wordt) met daarop een trompettiste in een lange witte jurk enkele kilometers na de startplaats Raerd. Één van de vele culturele activiteiten, die langs de route en in de dorpen ter verhoging van het loopplezier en de feestvreugde werden uitgevoerd.
  • In 2004 (een muziekcorps speelt opgewekte marsmuziek) en 2008 is ook een dergelijk trofee aan deelnemers uitgereikt, die de finish bereikten.
  • De emotionele waarde van deze trofees blijken bij navraag bijzonder hoog te zijn: “Ik soe him foar gjin goud misse wolle!”

Deze zegel (3½ x 2½ cm), opzettelijk noteer ik niet postzegel, is geen Persoonlijke Postzegel. Waardeaanduiding en landsnaam ontbreken. Hopelijk krijg ik op kort termijn aanvullende informatie over de opdrachtgever, druk en oplage van deze Slachte-marathonzegel 2012. Na ontvangst plaats ik de info meteen op het reactiegedeelte van dit artikel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)