Sfeervolle postzegelserie Anton Pieck - Postzegelblog

Sfeervolle postzegelserie Anton Pieck

2

Het is alweer 25 jaar geleden dat de befaamde Anton Pieck op de zeer hoge leeftijd van 92 jaar overleed. Én het is 100 jaar geleden dat zijn eerste kalender verscheen. Reden voor PostNL om aan deze nog steeds geliefde ambachtsman en kunstenaar een postzegelserie te wijden.


Bijzondere serie Anton Pieck

Anton Pieck ontwikkelde al vroeg een eigen stijl. En zonder dat hij daar op uit was, maakte deze stijl hem geliefd bij een miljoenenpubliek. Zijn oud-Hollandse tafereeltjes en zijn wintertekeningen zijn nog steeds immens populair. Deze sfeervolle prenten zijn nu terug te vinden in een bijzondere postzegelserie die PostNL uitgeeft.

21 mei het eerst vel: Ambachtsman & Kunstenaar

Op 21 mei startte de postzegelserie met Ambachtsman & Kunstenaar. Dit postzegelvel is te koop via alle postkantoren van PostNL, Brunawinkels en Collect Club. De complete serie, bestaande uit 25 delen is alleen verkrijgbaar via een abonnement. Bij een abonnement ontvang je voor € 15,- elke maand 2 postzegelvellen inclusief een informatieblad en verjaardagskalender (na drie delen). De complete postzegelserie is gelimiteerd tot 7.500 exemplaren.

Verjaardagskalender

Verkoop en geldigheid

Het postzegelvel “Ambachtsman & Kunstenaar’ en gratis bewaarblad is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij PostNL Postkantoren, Bruna, via Collect Club in Groningen en via www.postnl.nl/pieck. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Verkoopprijs

De verkoopprijs van postzegelvel ‘Ambachtsman & Kunstenaar’ plus gratis bewaarblad is € 5,00. De overige delen die alleen in abonnement verkrijgbaar zijn kosten € 6,25 exclusief verzendkosten.

Technische gegevens

Artikelnummer: 320765
Oplage: 275.000
Drukkerij: Joh. Enschede Security Printers, Haarlem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)