VN: al 237 bedreigde dieren in beeld en aandacht voor autisme - Postzegelblog

VN: al 237 bedreigde dieren in beeld en aandacht voor autisme

0

Een groot aantal landen heeft in de loop der jaren aandacht besteed aan bedreigde dieren. De UNPA, de Postadministratie van de Verenigde Naties, spant echter de kroon. De UNPA komt 19 april namelijk voor de 20e keer met een serie van twaalf zegels Endangered Species; de eerste serie verscheen 3 maart 1993. Zoals gebruikelijk zitten de zegels in blokjes van vier, en vier blokjes zitten dan weer in een velletje, in totaal drie velletje: New York, Genève en Wenen. Aan drie nu afgebeelde dieren is al eerder aandacht besteed, en wel de grote panda, de Siberische tijger en de sneeuwpanter.

Op de vier zegels van 45c: reuzenpana (Ailuropoda melanoleuca), kameleon (Calumma brevicorne), tijgerkat (Leopardus tigrinus) en pinché-aap (Saguinus oepidus).

Op de vier zegels van CHF 1,00: Siberische tijger (Panthera tigris altaica), bruinkoptijgerparkiet (Psittacella picta), groene leguaan (Iguana iguana) en goudgekroonde sifaka (Propithecus tattersalli).

Op de Weense zegels van 70 eurocent: sneeuwpanter (Panthera unica), Borneosneeuwfazant Polyplectron schleiermacher), Australische kerkuil (Tyto novaehollandiae) en Mexicaanse wandelvis (Ambystoma mexicanum).

Autisme

Op 2 april gaven de VN zes zegels uit gewijd aan autisme. Drie maal twee zegels (2 x $ 1,05 2 x CHF 1,40 en 2 x € 0,70), die op hun beurt weer in velletjes met zestien zegels zitten; drie velletjes: Autisme Awareness, Sensibilisation à l’Autisme en Autismus besser Verstehen.

Autisme Awareness

Sensibilisation à l’Autisme

Autismus besser Verstehen

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Verenigde NatiesNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.