Zwitserland presenteert vijf jubileumzegels - Postzegelblog

Zwitserland presenteert vijf jubileumzegels

0

Zwitserland heeft 8 maart aan vijf jubilea zegels gewijd, respectievelijk aan het 100-jarig bestaan van de Jungfraubahn (een zegel van 100 rappen waarop het beroemde treintje rijdt, ook een maximumkaart); aan het 1400-jarig bestaan van St. Gallen (100 rp, de stichter van de stad, de heilige Gallus); aan het 150-jarig bestaan van de SVB, Schweizer Blasmusikverbandes (100 rp, een blaasinstrument); aan het 100-jarig bestaan van het Burgerlijk Wetboek (100 rp. Artikel 2) en ter gelegenheid van 100 jaar Pro Juventute verscheen een zegel van 100 + 50 rp waarop drie kinderen in een zweefmolen.

De Jungfraubahn 100 jaar en 1400-jarig bestaan St. Gallen

Schweizer Blasmusikverbandes 150 jaar en 100 jaar Burgerlijk Wetboek

100 jaar Pro Juventute

Dat was niet alles wat 8 maart verscheen. Behalve de jubileumzegels nog zes zegels: een strip met drie 100 rp-zegels die de zonsopgang boven De Martinsloch laat zien; een 100 rp-zegel waarop een bever; de 80e verjaardag van de tekenaar Horst Eckert werd gevierd met een zegel van 100 rp waarop een tekening uit een jeugdboek; en drie zegels waarmee de vorig jaar begonnen permanente reeks bloemen van groenten werd uitgebreid: 140 rp, tomaat (Lycoperiscum), 180 rp, pronkboon (Phaseolus coccineus) en 190 rp, uit (Allium cepa).

Zonsopgang boven de Martinsloch

80e verjaardag  Horst Eckert

Bloemen van groenten

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ZwitserlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.