Onderzoek valse postzegels nog in volle gang - Postzegelblog

Onderzoek valse postzegels nog in volle gang

37

In een grootschalig onderzoek naar de verkoop van valse postzegels zijn woensdag tien huizen en bedrijfspanden in Nederland, Duitsland en Belgie doorzocht. Dat liet de politie weten. Post NL deed in december aangifte van de handel in en het op grote schaal in omloop brengen van valse postzegels.

In Limburg werden vijf locaties doorzocht in Sittard, Maastricht en Geleen. Een man is daarbij aangehouden. Andere locaties bevonden zich in Tuddern en Keulen in Duitsland en in Maasmechelen in Belgie. Bij de doorzoekingen werden grote hoeveelheden documenten meegenomen, die de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) verder gaat onderzoeken.

Bron: Novum

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (37) Schrijf een reactie

 • JHA op 4 mei 2012 om 09:25

  Er zijn documenten meegenomen. Vallen posrtegels hier ook onder??
  Hoe kunnen ze vaststellen, wat de schade zal zijn?? Lijkt me weer zo’n vaag bericht.

 • Albert Haan op 4 mei 2012 om 10:36

  Als je een briefje van twintig euro voor vijftien euro kunt kopen, dan weet je toch ook dat het niet klopt?
  Post NL was er stellig in: als bedrijven via internet hoge korting op verzendkosten via tante post beloven, dan moet een alerte consument zich gewoon realiseren dat het foute boel is, zo was in december de strekking.

  Maar de realiteit is anders.
  Een bedrijf kocht grote partijen oude zegels op. Ook kocht dit bedrijf grote aantal Nederlandse zegels op van Spaanse banken, die ooit Nedrlandse postzegels kochten als onderpand voor hun vermogen, die je nu voor een relatie lage bedragen kunt kopen, en combineerde deze zegels tot het huidige tarief, en bood deze via internet aan met korting. het zijn geen valse zegels want vanaf 1977 zijn nog alle zegels geldig.

 • aadb op 4 mei 2012 om 15:36

  Albert @ Het zijn wel degelijk valse zegels gecombineerd met echte zegels op de foto kan je zien o.a hoge waarden beatrix en zelfs de simpele 0,44 is vervalst .

 • Henny op 4 mei 2012 om 17:28

  Arme PostNL, het is al zo’n puinhoop daar zelf de directeur is gillend weggelopen, bezorgen lukt ook al niet meer wat niet zo gek is je eigen personeel eruit schopppen voor ZZP-ers en niet opgeleiden. Dan niet afstempelen ook te moeilijk, ik zie zelf zegels van voor 1977. Het aloude watermerk zou misschien een oplossing zijn voor de vervalsers. Nee die post maakt het ook wel gemakkelijk, terug naar de basis zou misschien helpen, hoewel ik ook wel begrijp dat het andere tijden zijn. Maar wat ze nu aan het doen zijn in een paar jaar tijd PTT TNT TPG POSTNL, moest wel een keer fout gaan! Privatiseren noemen ze dat geloof ik, net als zoveel aloude bedrijven Nuts-bedrijven NS enz allemaal geflopt.

 • Albert Haan op 4 mei 2012 om 18:55

  Ja vroeger een postbode voor 10 euro per uur en nu 3 postbezorgers voor 5 euro per uur per bezorger, 3 x 5 = 15 euro!!! goedkoper kan het niet.wel leuker. :-)

 • Geert op 4 mei 2012 om 19:16

  Er zijn inderdaad valse postzegels in omloop, die gecombineerd met echte postzegels zijn gebruikt. Ik heb er inmiddels een aantal (gebruikt) in mijn bezit.

 • paulv op 4 mei 2012 om 20:42

  @Albert Salaris postbezorger is E 8,10 bruto per uur, met daarbovenop E 0,59 per uur toeslag tot aanvulling minimumloon. Voor postbezorgers met een leeftijd onder 23 jaar zijn de uurlonen lager.
  De loonkosten van een postbode, in het oude bedrijfsmodel, zou in de orde van 23-25 euro per uur liggen.

 • J.S. op 5 mei 2012 om 08:26

  Als je de uurlonen van de postbezorger vergelijkt met die van de “good old” postbode, dan kun je in dezelfde lijn van redeneren die PostNL aanhoudt voor de goedkope postzegels niet anders dan concluderen dat PostNL moest weten en begrijpen dat dit fout moet gaan! De kwaliteit van de bezorging is inmiddels abominabel en ik vrees (hoewel we bijna op een absoluut minimum niveau zitten) dat het in de toekomst nog slechter zal worden. Er verdwijnen al zeer regelmatig poststukken en tijdige bezorging is iets wat maar mijn ervaring ook steeds moeizamer verloopt, ook al claimt PostNL nog een zeer hoog percentage van post die binnen één dag wordt bezorgd. Mijn ervaringen zijn helaas wezenlijk anders dan die statistieken.

 • Lia Vieveen op 5 mei 2012 om 10:43

  Voor een aanvulling op bovenstaand artikel zie: http://www.limburger.nl/article/20120504/REGIONIEUWS01/120509846/1067 (met dank aan Albert Haan en Jos van den Bosch)

 • willem hogendoorn op 6 mei 2012 om 11:57

  Het lijkt wel alof ik Albert Haan in dit artikel van “de Limburger” hoor praten. :)

 • Jos van den Bosch op 6 mei 2012 om 14:42

  Wat mij nu opvalt in het artikel in ‘DE Limburger’ is: dat ze een antiquair gaan vragen hoe dat nu met die postzegels zit. Filatelisten worden niet gevraagd terwijl die precies kunnen vertellen dat alle zegels vanaf 1977 nog geldig zijn. En met valse postzegels is het net als met geld: je bent je geld kwijt als je betrapt wordt op betaling met valsemunt.
  Deze krant zwijgt filatelisten dood, dat is een bedorven soort, die zelfs handelt in valse spullen, niet te vertrouwen dat tuig. De postzegelverenigingen in het zuiden worden systematisch doodgezwegen, activiteiten worden niet meer vermeld, de kalenders worden ‘schoon’ gehouden. Als je wilt dat je aandacht krijgt voor een van je activiteiten dan plaats je maar een advertentie, zo hoort dat voor een commerciële business. Door al dat gedoe vindt er een behoorlijke ‘hobbyvervuiling’ plaats en het gaat al zo goed met al die postzegelclubs!

 • aadb op 6 mei 2012 om 19:06

  @Nog steeds staan er flyers(bij agentschappen) die waarschuwen tegen vervalste zegels .Deze zijn nog steeds niet verwijderd een belachelijk vertoning die alleen verwarring sticht .Nog steeds geen verklaring gezien dat Postnl afstand neemt van eerder berichten en onwaarheden over vervalste zegels .Dat er volop vervalste zegels geplakt zijn staat als een paal boven water .De opmerking dat oude zegels vanaf 1977 geldig zijn is juist maar de truc was dat juist deze waarden vervalst zijn zie de hoge waarden van beatix .Deze zegels vallen ook in de catagori oude zegels .Juist om een mengfrankering te gebruiken lijkt alles vertrouwd . Postnl is maanden geleden al op de hoogte gebracht door een postzegelhandelaar dat er valse zegels te koop werden aangeboden .Dat het scan systeem niet werkte kwam hoofdzakelijk doordat er geen controle op aangetekende en pakketten is ..Ook de afhandeling van de gewone briefpost is niet optimaal te noemen grote hoeveelheden bereiken ongestempeld de ontvanger . De aanschaf van de scanapparatuur die tonnen geld kosten voldoen nog steeds niet aan de verwachtingen (zoal die er al zijn )
  Verbeteringen zijn niet te verwachten want de dag dat alles loopt zoals het zou moeten zijn is de postbezorging vervallen tot een loterij met de vraag komt die wel of komt die niet is hij verkleed als Sandman of een Pool met een straten gids die de weg niet weet.

 • Reintejdevos op 8 mei 2012 om 11:07

  Aad,

  er zijn ook TomTom’s voor op de fiets [zelfs lopend?]

 • aadb op 8 mei 2012 om 12:06

  Rein@ uitgaande van de geweldige vergoedingen die postnl geeft zal de aanschaf van een Tom Tom niet in de verste verte aan bod komen .

 • Papa Lima op 10 mei 2012 om 14:01

  Er is nog steeds niets en door niemand (ook niet door Post NL) aangegeven hoe een valse zegel te erkennen is, buiten dat de frankeermachine in het sorteercentrum (reactie van Post NL.) op een z.g. fosfor laag reageert die op de zegels zouden zitten, maar die kan toch ook beschadigd zijn en daarom niet vals!
  Ik heb wel al beschadigde – gescheurde en bevlekte zegels gezien maar dat is ook bij bankbiljetten het geval, en deze zijn per definitie dan ook niet vals, maar de machine neemt ze niet aan, en kan dus een alarm af geven.!!!

 • Reintejdevos op 10 mei 2012 om 15:06

  @Papa Lima

  Lees maar in:

  http://www.galeoptix.nl/fila/ned/nl_2011_fraude.htm

 • Lars op 11 mei 2012 om 02:18

  In de nieuwe Filatelie een interessant artikel over valse Beatrix-zegels van 44 en 88 cent!

 • Papa Lima op 11 mei 2012 om 15:21

  hallo Reintje, met alle respect, de vos kan ik niet zeggen want je neemt klakkeloos aan wat er geschreeuwd wordt, ik en enkele verzamelaars hebben zegels onder de loep bekeken maar niets vast kunnen stellen. Wel dat er enkele bovenlaagjes beschadigd waren bij zegels die op stickervellen zaten, dus daar zit dan geen fosforlaagje (vlgns Post.NL is bovenlaag met fosfor), als dat dan de aanduiding voor een valse zegel is weet ik wel beter..

 • aadb op 11 mei 2012 om 15:43

  Papa Lima @lekker doorgaan met plakken zou ik zeggen hij die het beter weet zal eens op de blaren zitten . Goed lezen is ook een kunst in het artikel staat alles wat je zou moeten weten met duidelijk voorbeelden . Ook in het nieuwe maandblad filatelie wordt de verzamelaar op zijn wenken bediend door goede voorbeelden . Bij twijfel aan de expert is zelf onderzoek het beste !!!en ik bedoel daar geen geloer door een loupe mee !

 • Papa Lima op 16 mei 2012 om 15:12

  GEEN VALSE !!!
  Staat rechter staat aan de zijlijn ? zo zie je maar weer Post.nl schreeuwt en justitie draait door ( tenminste als je met zo’n 50 man of meer op de zaak inspringt mag je er wel van uit gaan).
  Tot op heden hoorde ik, zijn er GEEN valse zegels gevonden, kan ook niet denk ik wat de echte zijn veel te gunstig (goedkoop) te kopen daar kun je de inkt voor het drukken nog niet eens van betalen.
  In een democratie (soms moeilijk te geloven) staat de dictator die dicteert zoals Post.NL en die schreeuwt (maar daar zijn ze goed in) om hun eigen tekortkomingen te verbloemen aan de zijlijn maar het is de rechter die het uiteindelijke oordeel geeft. Wat mij betreft mogen er heel wat schadeclaims en aangiftes tegen Post.NL komen, zodat de ware toedracht en reden van Post.NL boven water en in de openbaarheid komt.
  Dit maakten wij allen mee in een paar jaar tijd PTT – TNT – TPG – POSTNL, wat zal de volgende onderneming zijn van de meesters in consumenten voorlichting.
  En dan de kleine inventieve ondernemer c.q. verzamelaar killen, die uit gesorteerde (geldige) postzegels op een inventieve manier aan de man brengt.
  Maar ik tip toch op een enorme schadeclaim die Post.NL – Justitie e.d. zullen moeten op hoesten.

 • aadb op 20 december 2012 om 01:41

  Lourens @zie bovenstaande afbeelding met 0,44 deze zijn dus vals ,mag ik dan 1 van die lieden zijn die daar melding van maakt .

 • René van Dijk op 7 februari 2014 om 15:37

  Als ondernemer gisteren verrast met een zogenaamde spooknota voor een MKB registratie. Niets aan de hand natuurlijk want deze verdwijnt direct in het ronde archief. Maar wat denk je …. envelop voorzien van een valse zakenzegel uit 2010.
  Het zegeltje is herkenbaar aan de ietwat bladvormige hoektanding.
  De fosforlaag voldoet kennelijk aan de eisen die PostNL stelt want de envelop was netjes geautomatiseerd afgestempeld.

 • aadb op 7 februari 2014 om 22:03

  René 0,44 met bijplak zeker ?misschien aangifte doen!

 • R. van Dijk op 7 februari 2014 om 22:36

  Wat schrijf ik nou net?
  de zakenzegel uit 2010. Geen 44 cent met bijplak. nvph nr 2748!

 • aadb op 7 februari 2014 om 22:56

  @foutje van mij omdat de 0,44 wel bekend is als vervalst en die jij aangeeft mij niet bekend voor komt .

 • Lars op 8 februari 2014 om 08:18

  De zakenpostzegel 2010 wordt sinds vorig jaar bij een andere drukkerij gedrukt en heeft een andere tanding die het makkelijkst te herkennen is aan de hoektanden!

 • JHA op 8 februari 2014 om 11:08

  QLars
  Deze zegel wordt sedert voorjaar 2013 gedrukt bij JESP en is herkenbaar aan een I-vormigre fosforbalk en, uiteraard, een andere tanding.
  Medio augustus 2012 is deze zegel weer herdrukt bij JEST, ditmaal voorzien van een L-vormige fosforbalk.
  Er bestaan dus drie varianten van deze zegel. Dit zijn geen vervalsingen!!!

 • JHA op 8 februari 2014 om 11:11

  augustus 2013 natuurlijk

 • R. van Dijk op 8 februari 2014 om 11:19

  Het zegel op de spooknota ‘MKB’ heeft een L vormige fosforbalk. Dit zou dan de 3e variant zijn.
  Mogelijk ben ik te voorbarig geweest met mijn bericht ….

  @JHA
  Een collega schrijft mij echter over rolletjes zonder telnummer op de achterzijde. Zijn deze u bekend?

 • Pieter op 9 februari 2014 om 12:58

  PostNL heeft de vervalsingszaak dankbaar aangegrepen om de guldenszegels ongeldig te verklaren – gaat dan ongetwijfeld binnenkort ook met de oude eurozegels gebeuren waar nog een nominale waarde op stond, als dit soort berichten opduiken…

 • Lars op 9 februari 2014 om 19:13

  @Pieter,
  Een advocaat van PostNL heeft tijdens het proces om de guldenzegels een keer iets gezegd waaruit is op te maken dat PostNL de zegels met een €-waarde over een paar jaar of misschien nog wel eerder ook gaat afschaffen.

 • JHA op 10 februari 2014 om 11:02

  @R, van Dijk
  rolletjes zonder telnummer op de achterzijde zijn mij inderdaad bekend. Zie bijvoorbeeld de persoonlijke zelfklevende Decemberzegels. Deze hebben, onregelmatig, een nummer aan de voorzijde

 • reintjedevos op 10 februari 2014 om 14:53

  2748 is met een andere hoektanding gedrukt in Canada in offset bij Lowe Martin!

  2747 is later bij JESP gedrukt met eerst een I-vormige balk en vervolgens een L_vormige balk!

  Met grote dank aan de NVPH voor deze verwarring!!!

 • René van Dijk op 10 februari 2014 om 15:16

  Ok, dan ga ik er vanuit dat ik te voorbarig ben geweest met mijn uitlatingen. Diep door het stof dan maar. Moet dus hier en daar wat rectiviseren ….. :-/

 • JHA op 10 februari 2014 om 16:48

  Een tweede kenmerk bij nr. 2748 is de fosforbalk. Bij de 1e druk is deze zonder UV-lamp dof en bij de tweede druk glanzend. Zo zijn deze zegels gemakkelijk met het blote oog te onderscheisen

 • gos op 7 oktober 2014 om 14:51

  Ik ben nu al tijden op zoek naar de 2747 met I-vormige fosforbalk. Kan iemand mij aan deze zegel helpen?

 • Jany op 17 december 2014 om 22:02

  Ik heb aan de deur kinderpostzegels willen kopen maar ik kreeg alleen maar een rekening en geen zegels, zeg ik wil daar niet ook nog een valse deurwaarder op af hebben. Ik heb toch al zo last van vals explotisme van malafide deurwaarders.
  Niet betalen die postzegels zeker?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)