Europazegels promoten reizen en toerisme, kies de mooiste! - Postzegelblog

Europazegels promoten reizen en toerisme, kies de mooiste!

3

Visit, dat is het thema van de 2012 Europa Stamp competition 2012 die op 1 april gelanceerd werd. Een thema dat mooi aansluit bij waar Europazegels symbool voor staan: een betere integratie en samenwerking binnen Europa. Aan de indrukwekkende inzendingen is goed te zien hoe de ontwerpers via het thema Visit met hun ontwerp landen of steden promoten.

Europa’s mooiste

PostEuropa, presenteert elk jaar vol trots de verkiezing van de beste Europazegel. Bij de online verkiezing voor het publiek, die op 1 april van start ging, kan elke geregistreerde kiezer één keer stemmen.

Een greep uit de grote diversiteit

Voorzitter Mark Pentinnen aan het woord

“We zijn verheugd over de prachtige inzendingen van dit jaar en nog meer over de integratie van innovatieve elementen zoals QR-codes en de nieuwe verborgen beelden (Chameleon Code) die voor postzegels zijn geïntroduceerd om het ontwerp tot leven te brengen”, aldus Mark Pentinnen, voorzitter van PostEurop Stamps en filateliewerkgroep van Itella.

Ook stemmen?

PostEurop nodigt iedereen uit om alle mooie inzendingen te bekijken en te stemmen. Ga hiervoor naar www.posteurop.org/europa2012 en stem op je favoriete Europazegel. Stemmen kan tot en met 10 juni. De winnende zegels worden bekend gemaakt op het PostEurop Philatelic Forum op 13 juni in Parijs.

Europapostzegels

Sinds 1956 zijn Europapostzegels een symbool van Europa’s verlangen naar een betere integratie en samenwerking. De speciale postzegels worden uitgebracht door diverse Europese postadministraties en dragen het Europa-logo, een geregistreerd handelsmerk van PostEurop. Sinds 1993 coördineert PostEurop de uitgifte van de Europazegels.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Cyprus Faroer Jersey Monaco Noorwegen Nederland Roemenië Rusland Zweden Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)