Groot-Brittannië 2012: feesten rijen zich aaneen - Postzegelblog

Groot-Brittannië 2012: feesten rijen zich aaneen

15

In Groot-Brittannië is het dit jaar één groot feest. Het is het jaar waarin koningin Elizabeth II haar diamanten regeringsjubileum viert. De festiviteiten rond de koningin beginnen deze maand al, en in het weekeinde van 2 tot 5 juni wordt het hoogtepunt van de viering met op de Theems een parade van meer dan duizend boten. Ook in juni begint het London 2012 Festival met meer dan duizend evenementen in alle genres, en in juni huisvest Londen de WorldPride.

In mei zal de All Wales Coastal Path, een 1400 kilometer lang wandelpad langs de kust van Wales in gebruik worden genomen, evenals begint in Noord Londen Harry Potter Studio Tour, een tocht door de studio’s waarin de films werden opgenomen. Ondertussen wordt ook de laatste hand gelegd aan het Titanic Quarter in Belfast, op de werf waar de Titanic, die honderd jaar geleden verging, werd gebouwd. En, om niet te vergeten de Olympische Spelen. Aan de Olympische Spelen zijn in de afgelopen drie jaar al drie bijzondere series gewijd en 5 januari j.l. werden vier permanente zegels uitgegeven.

Permanente zegels Olympische Spelen

Velletje regeringsjubieum

Het diamanten regeringsjubileum wordt om te beginnen 6 februari gevierd met een velletje met 6 x 1st-zegels (2,76 pond) met natuurlijk op alle zes de queen. Van links naar rechts: de beeltenis op de permanente zegel uit 1951, Elizabeth II op een bankbiljet uit 1960, portret op een bankbiljet in 1971, de koningin op een munt uit 1953, Elizabeth op een munt uit 1968, en op de zesde zegel de permanente Diamont Blue Machin. Deze laatste zegel zit ook 12 keer in een boekje; prijs 5,52 pond.

Lunar New Year

Inmiddels heeft Royal Mail op 20 januari voor de eerste keer in haar geschiedenis aandacht besteed aan het Lunar New Year, zij het in de vorm van een Smilers Generic Sheet.

Laatste serie reeks Kings and Queens

Op 2 februari verscheen de zesde en laatste serie in de reeks Kings and Queens. Op deze laatste serie komt House of Windsor in beeld: Edward VII, 1901-1910 (1st), George V, 1910-1936 (68), Edward VIII, 1936 (76p), George VI, 1936-1952 (1,00 pond) en Elizabeth II, 1952 (1,10 pond). Prijs van de serie 4,00 pond.

Ook deze laatste serie wordt begeleid door een velletje met als titel The Age of the Windsors and Saxe-Coburg-Gotha; vier zegels: Scott Expedition, 1912 South Pole (1st), Second World War, 1939-1945, The Home Front (68p), Football Champions, 1966 England Wins (76p) en Channel Tunnel, 1994 Nations Linked (1,00 pond).

Britons of Distiction en schapen

Voor 23 februari staat een serie Britons of Distiction gepland en een dag later krijgt de Royal Mail Post & Go Stamps een vervolg. Stonden de eerste drie set in het teken van vogels, op 24 februari verschijnt de eerste set British Farm Animals: Sheep.

Royal Mail Post & Go Stamps

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.