Duitsland zet 2012 fors in - Postzegelblog

Duitsland zet 2012 fors in

0

Duitsland heeft 2 januari het nieuwe jaar fors ingezet met zes emissies die acht zegels tellen, waarvan drie uitbreidingen van ‘oude’ reeksen en drie op zichzelf staande zegels. In de reeks Deutsche National- und Naturparke is deze keer op een 55c-zegel aandacht voor de krijtrotsen van het schiereiland Jasmund in het noordoosten van Rügen.

Nationaal Park Jasmund

Für die Wohlfartspflege

Op de Für die Wohlfahrtspflege-serie 2012 worden edelstenen getoond: een robijn (55+25), een smaragd (90+40) en een saffier (145+55).

Vakanties in Duitsland

De derde reeks die wordt aangevuld is die van Post. Deze keer heeft men gekozen voor vakanties in Duitsland in de vier jaargetijden. Als eerste natuurlijk Winterferien in Deutschland, drie eenzame langlopers op een geprepareerde loipe.

Postzegel met barokkunst

Bij de uitbreiding van deze drie reeksen bleef het niet. Daarnaast verschenen ook nog drie bijzondere zegels met aandacht voor de 350e geboortedag van de bouwmeester Matthäus Daniel Pöppelmann (1662-1736), die als barokkunstenaar zijn stempel op Dresden drukte. Uit zijn atelier stammen o.a. de Zwinger, het slot Pillnitz, het slot Großsedlitz, het Japanse Paleis, de Augustusbrücke en de Drei Königskirche (waarde 145c).

Friedrich der Große en Joseph von Fraunhofer

Verder de 300e geboortedag van de Pruisische koning Friedrich der Große (1712-1786; 55c) en de 225e geboortedag van de natuur- en werktuigkundige Joseph von Fraunhofer (1787- 1826), die bekend werd door zijn onderzoek van vaste absorptielijnen in het zonnespectrum (90c).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.