Olympische zegels en ander Royal Mail nieuws - Postzegelblog

Olympische zegels en ander Royal Mail nieuws

10

Dit Paasweekend heeft Royal Mail het ontwerp onthuld voor de zegels van de aanstaande Britse winnaars van gouden plakken op de Olympische Spelen. Alhoewel dit soort zegels al eerder verscheen (in Australië en in Griekenland), wil Royal Mail het toch een beetje anders aanpakken door zoveel mogelijk actiefoto’s te gebruiken van de prestatie die tot een gouden medaille heeft geleid.

Het doel is om elke zegel ter ere van een gouden medaille al de dag na het winnen daarvan op 500 postkantoren door het hele land te koop te hebben, ook op zondag. Op drie data gedurende de Spelen zullen dan nog eens 4.500 overige postkantoren bevoorraad worden.


Verder heeft Royal Mail een aantal beleidswijzigingen aangekondigd wat betreft hun uitgiftebeleid, aan de hand van ontvangen klachten.

Ten eerste heeft Royal Mail nu erkend dat het uitgifteprogramma voor 2012 wel erg vol geworden is, mede vanwege de Olympische Spelen en het diamanten regeringsjubileum van Elizabeth. Er is daarom besloten één bijzondere uitgifte (dinosaurussen) te laten vervallen. Verder is besloten om het aantal bijzondere series dat gepland stond voor 2013 terug te brengen van 14 naar 12.

De tweede wijziging is dat, vooral na de onlangs aangekondigde fikse prijsstijgingen, Royal Mail nu erkent dat de kosten voor het verzamelen van zegels erg duur aan het worden is, vooral omdat de meeste series veel hoge waarden bevatten. Als sinds 2006 worden er bijvoorbeeld geen tweedeklaszegels opgenomen in bijzondere series (met uitzondering van de kerstzegels). Er is dan ook besloten om de tweedeklaszegel weer op te nemen in het programma, ter vervanging van hogere waarden. Hiermee wordt al begonnen met de aanstaande serie van Charles Dickens zegels, die in juni van dit jaar uitkomt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (10) Schrijf een reactie

 • Jan van Tellingen op 11 april 2012 om 09:18

  Dat belooft wat goeds te worden ! Ook voor de fietslatelist :-)

 • Arjan op 11 april 2012 om 09:20

  Nou en of! De algehele verwachting is dat Sir Chris Hoy (een Schot natuurlijk :-) !) wel wat gouden plakken zal gaan winnen.

 • paulv op 11 april 2012 om 10:19

  Zijn er eigenlijk wel topsporters die zelf postzegels verzamelen?
  Tijdens hun rust- en herstelmomenten moet daar toch tijd voor zijn. Of als ze tijdens wedstrijden in een buitenland zijn, kunnen ze daar zegels kopen voor hun collectie.

 • Arjan op 11 april 2012 om 10:24

  Maria Sharapova! (tennis, voor het geval dat).

 • willem hogendoorn op 11 april 2012 om 12:49

  De meeste topsporters sparen muntjes. :)

 • Lars op 11 april 2012 om 13:52

  Een postbedrijf dat echt aan de verzamelaar denkt en daardoor minder zegels uit gaat geven en minder hoge waarden… Daar kan de rest van de verzamelaarswereld alleen maar van dromen!

 • Reintejdevos op 12 april 2012 om 10:41

  Tom Okker toch schilderijen?

 • aadb op 12 april 2012 om 15:28

  Lars@ Waarom zou je de posterijen moeten volgen ,maak je eigen zegels dan kan je zelf bepalen hoeveel je er aan uit kan geven ..Posterijen zullen nooit meer terug gaan in de tijd privatisering maken het nodig omwille van winst voor de aandeelhouders door te gaan .Het op de markt brengen van plaatjes met kleine frankeerwaarde zet geen zoden aan de dijk .Oftewel pak een thema/motief struin internet af voor plaatjes en maak je eigen ingevulde verzameling .Verzin iets wat een ander niet heeft dat maakt het alleen maar interessanter het volgen van de plaatjes fabriek collect dan doen er al zo velen dus weet wat je te doen staat .

 • Marc37 op 12 april 2012 om 16:51

  Aad, ik was allang op het idee gekomen om zelf plaatjes op het internet te zoeken en postzegels van te maken.

 • aadb op 12 april 2012 om 20:44

  Marc37@ kijk eens aan ook leuk om deze dan eens op het blog tegen te komen of op twitter waar je ook afbeeldingen kwijt kan ..Juist het maken van eigen persoonlijke zegels maakt de hobby leuker dan als makke schapen volgen wat de posterijen voor schotelen .Het zelf bedenken van leuke zegels en daar de boer mee opgaan kan ook betekenen dat bij verkoop je hobby niet veel hoeft te kosten .Ook het maken van een eigen catalogus zou al tot de mogelijkheden behoren de mogelijkheden zijn onbeperkt als ik de huidige techniek zo zie .Op een site als catawiki kan je ook al prijslijsten met plaatjes in boekvorm maken .

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)