"Dichter bij de straat" en de strijd tegen analfabetisme - Postzegelblog

“Dichter bij de straat” en de strijd tegen analfabetisme

1

Postzegels worden ingezet voor vele doeleinden en met de introductie van de Persoonlijke Postzegels ook steeds vaker voor goede doelen. Zo ook de postzegel met de afbeelding van Bredero, een bekende schrijver die helaas maar 33 jaar oud mocht worden. De opbrengst gaat naar de Stichting Lezen en Schrijven die strijd tegen het analfabetisme in Nederland.

In Groot-Driene, met name de dichters- en schrijversbuurt, nam Paul Kuiper vorig jaar het initiatief met een dertigtal vrijwilligers om een boekje te maken, dat alle dichters en schrijversnamen van de buurt beschrijft. 13 maart jl werd dit boekje “DICHTER bij de STRAAT” gepresenteerd in de Centrale Bibliotheek van Hengelo. Daarna werd het boekje huis-aan-huis in de dichters-en schrijversbuurt verspreid.

Als laatste activiteit wordt er een BOEKENmarkt gehouden met 2e handsboeken mede door de medewerking van de Winkeliersvereniging in winkelcentrum GROOT- DRIENE op zaterdag 24 maart van 9.30 uur tot en met 16.30 uur. Iedereen die zich aanmeldt kan daar zijn boeken verkopen en een stand reserveren. De tafels zijn ongeveer 2 x 1 meter. Voor de reservering en voor het gebruik van de tafel wordt niets gevraagd. Wel wordt verwacht dat aan het einde van de dag een gedeelte van de opbrengst beschikbaar gesteld wordt aan de Stichting LEZEN en SCHRIJVEN voor de strijd tegen het analfabetisme in Nederland. In een stand is hiervoor enig informatiemateriaal in te zien over de doelstellingen van deze stichting, die onder leiding staat van HKH Laurentien. Iedereen kan voor dit goede doel boeken beschikbaar stellen. Daarvan komt dan de gehele opbrengst ten goede aan de Stichting Lezen & Schrijven.

Voor aanmelding voor een hele of halve stand of het kopen van de postzegels kunt u mailen met: janketzer@planet.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

  • Jans Renken op 22 maart 2012 om 21:32

    Wat mooi, die postzegel. En zoveel bekendheid. We gaan inderdaad de hele wereld over. Maar laten we maar gewoon wereldberoemd in Hengelo blijven.

    Jans

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)