Met de Apocalyps eindigt verkoop Maya-zegel - Postzegelblog

Met de Apocalyps eindigt verkoop Maya-zegel

2

Met de regelmaat van de klok wordt het einde der tijden aangekondigd. Gelukkig zaten de onheilsprofeten er tot nu toe altijd naast. Maar hoe zit dat met de Maya’s? Volgens hun accurate tijdsberekening mogen we op 21 december 2012 de Apocalyps verwachten. Met deze frasen heeft de Belgische bpost 16 januari een velletje met vijf zegels in het Wereldtarief 1 (5,95 €) uitgegeven, met daaraan toegevoegd de mededeling dat 21 december de verkoop van dit velletje ook zal eindigen.

Apocalyptische postzegel

Op de apocalyptische zegel een detail van een mayapaneel.

Fabelwezens

Sommige herkennen we uit onze jeugdboeken, andere uit de lessen Latijn en Grieks, de tien fabelwezens die de bpost – ook 16 januari – heeft gepresenteerd in een boekje met tien verschillende zelfklevende zegels in het binnenland tarief 1 (6,50 €). De volgende merkwaardige schepsels uit de fantasiewereld komen voorbij: zeemeermin, weerwolf, eenhoorn, draak, amphiptere, pegasus, griffioen, centaur, sfinx en harpij.

Verhoging posttarieven België

De Belgische bpost heeft 1 januari (opnieuw) de posttarieven verhoogd. Het binnenlandtarief voor brieven tot 50 gram is verhoogd van 61 naar 65 cent, het Europatarief is nu 99 cent en het Wereldtarief € 1,19.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.