Ruimtevaart, een fascinerend verzamelthema - Postzegelblog

Ruimtevaart, een fascinerend verzamelthema

0

Dat ruimtevaart een breed en interessant verzamelthema is, blijkt weer eens uit de nieuwsbrief van de Ruimtevaart Filatelie Club Nederland. In editie 2 van de 36e jaargang deze nieuwsbrief is veel bijzonders te lezen en zien. Zo is er een verrassend artikel met de naam ‘Spillebenen, loopneuzen en plastics’, over de medische, fysiologische en psychologische problemen bij lange ruimtereizen. Verder is onder andere deel 4 van ’50 jaar bemande ruimtevaart in de USA en project Mercury’ te lezen, en ‘Ruimtevaartverzameling: verdrink niet in een overdaad’. Alle verhalen zijn natuurlijk voorzien van prachtige bijpassende zegels.

Is er leven op Mars?

Dat geldt ook voor ‘Is er leven op Mars?’, een boeiend verhaal geschreven door Henk Nieuwenhuis. Hij begint het artikel als volgt:’Toen ik in 1962 begon met het waarnemen van Zon, Maan en planeten met een kleine telescoop, deed ik dat eigenlijk zonder enige kennis van zaken. Die kennis kwam pas nadat ik de nodige boeken en tijdschriften had gelezen over astronomie. Door nieuwsgierigheid gedreven maakte ik me de kennis hierover eigen, waarbij ik me voornamelijk op ons zonnestelsel concentreerde. Door het lezen over de mogelijkheid van leven op de planeet Mars en de ontwikkelingen in de ruimtevaart begon ik daar zelf ook over na denken en kwam ik na verloop van tijd tot bepaalde conclusies.’

Nieuwsgierig naar de conclusies van Henk Nieuwenhuis? Lees dan het volledige artikel in de nieuwsbrief 2012, 2/4 van de Ruimtevaart Filatelie Club Nederland (pfd 768 kB).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland RuimtevaartNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Albert Jacobs is een thematisch verzamelaar en verbonden aan Ruimtevaart Filatelie Club Nederland.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)