Denemarken, Groenland en Faeröer herdenken regeringsjubileum - Postzegelblog

Denemarken, Groenland en Faeröer herdenken regeringsjubileum

0

‘Koning Frederik IX is dood. Lang leve Hare Majesteit koningin Margrethe II’. Zo klonk het, toen de Deense minister-president Jens Otto Krag in 1972 op een koude januaridag op het slotplein van Christiansborg de toenmalige troonopvolgster prinses Margrethe tot koningin van Denemarken uitriep. Met haar 31 jaar was ze destijds Europa’s jongste monarch.

Herdenkingszegel 40-jarig regeringsjubileum

De Deense Post heeft de koningin 4 januari gefeliciteerd met haar 40-jarig regeringsjubileum en heeft samen met Groenland en Faeröer (beiden 10,50 kr.) een herdenkingszegel uitgegeven. Op de 8,00 kr.-zegel met de jaartallen 1972-2012 een schilderij van de koningin, die wordt bewaakt door de drie zilveren leeuwen, die in de Ridderzaal van Slot Rosenborg staan opgesteld. Behalve de zegel werden ook een minivelletje uitgegeven en een mapje waarin de velletjes van Groenland en Faeröer.

Uitbreiding permamente zegels

Gewoontegetrouw werd het jaar ingezet (2 januari) met twee permanente zegels met de beeltenis van Margrethe II: 12,00 kr. (paars) voor een brief van ten hoogste 50 gram binnen Europa, plus Groenland en Faeröer, en een 14,00 kr.-zegel (donkergrijs) voor buiten Europa.

Dit is de tweede uitbreiding van deze reeks. Nadat op 10 februari 2010 de eerste zegels werden uitgegeven volgde 9 maart vorig jaar in verband met tariefsverhogingen per 1 april de eerste uitbreiding. Vier zegels in de waarden 6,00 (blauw), 8,00 (rood), 9,00 (groengeel) en 11,00 Dkr. (donkerblauw).

De kleuren zijn identiek aan die van de eerste set (5,50, 6,50, 8,50 en 9,50 Dkr.).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Denemarken FaroerNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.