De onvergetelijke Kathleen Ferrier en meer belangrijke Britten - Postzegelblog

De onvergetelijke Kathleen Ferrier en meer belangrijke Britten

0

De onvergetelijke altzangeres Kathleen Ferrier (1912-1953), velen genieten nog dagelijks van de liederen die door haar werden vertolkt, wordt herdacht op een van de tien 1st-zegels van de door Groot-Brittannië op 23 februari uitgegeven serie met als titel Britons of Distinction. Haar zangcarrière begon op 25-jarige leeftijd, op haar 30e brak ze echt door en daarna vierde ze grote triomfen.

In 1951 werd bij haar borstkanker ontdekt. Haar laatste optreden had plaats in Covent Garden in 1953. Bij de tweede opvoering voelde ze een bot breken (gevolg van kanker), en werd van het toneel afgevoerd voor een pauze. Ze zong, de pijn verbijtend, haar rol toch tot het einde uit, maar trad daarna niet meer op. Ze overleed kort daarop, op 8 oktober, op 41-jarige leeftijd.

De andere negen belangrijke Britten zijn: Sir Basel Spence (1907-1976), Schots architect, ontwierp Coventry Kathedraal (ook op zegel); Frederick Delius (1862-1934), componist (portret); Mary ‘May’ Morris (1862-1938), ontwerpster, textielartiest (borduurwerk op zegel); Odette Hallowes (1912-1995), verzetsstrijdster, spionne, vlucht uit Duits concentratiekamp, draagster George Cross (portret); Thomas Newcomen (1664-1729), uitvinder van de eerste praktisch werkende stoommachine (stoommachine op zegel); Augustus Pugin (1812-1852), gotisch architect, ontwierp interieur Palace of Westminster (interieur Westminster); Montague Rhodes James (1862-1936), schrijver, gaf genre spookverhalen een nieuwe wending; Alan Turing (1912-1954), wiskundige, brak Duitse code tijdens WO II en redde daardoor vele mensenlevens (foto van apparaat); Joan Mary Fry (1862-1955), Quaker, pacifist en sociaal werkster, organiseerde na WO II uitdelingen van voedsel in Duitsland en in de mijnstreken in Wales in de jaren ’20.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.