Voorontwerpen van de Decemberzegels 2012 - Postzegelblog

Voorontwerpen van de Decemberzegels 2012

2

Op de cover van het tijdschrift Flow, nummer 8, staan ontzaglijk veel voorontwerpen van de Decemberzegels 2011, die door de Berlijnse illustratrice Elisandra Sevenstar zijn ontworpen.

Het is niet geheel onverwacht dat het magazine Flow visuele aandacht geeft aan deze postzegels.

Het redactieteam Irene Smit en Astrid van der Hulst van Flow hebben hun vaste medewerkster-illustratrice Tempelman opdracht gegeven met behulp van de voorontwerpen van Sevenstar het December-postzegelvelletje 2011 samen te stellen en te ontwerpen.

Achtergrondinfo uit PostNL-persbericht Postzegel Nieuws nr. 23

Over deze voorontwerpen van de Decemberzegels 2011 staat enige achtergrondinformatie in het PostNL-persbericht nummer 23, die ik hierbij opvoer:
“Voor de illustraties van de Decemberzegels 2011 liet de Berlijnse illustratrice Elisandra Sevenstar (van Elisander Illustration) zich inspireren door haar jeugd in een plaats in het zuiden van Duitsland en haar voorliefde voor folklore uit verschillende landen. Zij maakte voor de nieuwe Decemberzegels grote vellen vol met illustraties. In totaal ruim zeventig stuks. Daaruit maakte de vaste artdirector Annelinde Tempelman van het tijdschrift Flow een selectie, waarmee ze aan de slag ging. Uit de vele illustraties zijn juist die gekozen, welke het beste passen bij het Nederlandse decembergevoel.”

Klik op de afbeelding voor een uitvergroting

Door uitvergroting van de Flow-cover zijn de voorontwerpen stuk voor stuk beter te onderscheiden en te bewonderen. Van de vrolijk en opgewekt gekleurde ontwerpen van personen, dieren, vogels, vlinders, bloemen, paddestoelen en huizen (aanwezig in een grote verscheidenheid [zelfs spiegelbeeldig]) worden steeds de meest kenmerkende voor- of zijaanzichten gekozen. De vereenvoudigde afbeeldingen (meestal een silhouet-weergave) bezitten weinig details. Het karakteristieke en essentiële van het afgebeelde onderwerp komt daardoor op een aantrekkelijke én aansprekende wijze tot uiting.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)